Териториалната дирекция на НАП в Бургас разкри и пресече схема

...
Териториалната дирекция на НАП в Бургас разкри и пресече схема
Коментари Харесай

НАП-Бургас пресече голяма схема за данъчни измами, затвориха 21 обекта

 Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас разкри и пресече скица за данъчни измами в изключително огромни размери. В основата й е група от компании, разрастващи активност на територията на най-големия ни Черноморски курорт Слънчев бряг. Предотвратено е ощетяване на бюджета от невнасяне на налози и осигуровки за над един милион лв., оповестяват от приходното ведомство в морския град.

При взаимни дейности на бургаската полиция и данъчните, краткотрайно е спряна активността на 21 обекта, стопанисвани от 11 компании. Моментните обороти са конфискувани, а комерсиалните обекти ще останат запечатани за 48 часа, като от съда е поискано удължение на периода за застраховане на доказателства за задачите на идни ревизионни дейности. Данъчните обясниха и действието на схемата: В началото на летния туристически сезон на рискови, от данъчна позиция, притежатели, се записват компании без каквито и да са активи. Регистрират се фискални устройства, които са свързани с Национална агенция за приходите и се издават касови бележки. Във компаниите се назначават служащи, от време на време на извънредно високи заплати, подават се данни за трудовите контракти, само че не се подават осигурителни заявления и не се внасят дължимите осигуровки. Фирмите правят действителна активност, акумулират високи обороти, само че не се записват по ЗДДС, в същото време натрупат отговорности към Национална агенция за приходите, които не се заплащат. Счетоводна отчетност липсва. Данъчните са открили още, че касови апарати и трудови контракти са били регистрирани с електронен автограф на умряло към този момент лице. Със същия електронен автограф са подавани и осигурителни заявления.

От Национална агенция за приходите Бургас прецизират, че заради липса на активи, насъбраните отговорности не могат да бъдат обезпечени и по тази причина отговорността по възнаграждение на отговорностите ще бъде вменена на физическите лица, които действително стопанисват обектите, а не на рисковите притежатели, които са малоимотни и в множеството случаи не допускат за дейната активност, която правят обектите им.

От приходното ведомство разясниха още, че засиленият надзор на Национална агенция за приходите през дейния летен туристически сезон по Черноморието е постигнал сериозен и дълготраен дисциплиниращ резултат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР