Териториалната дирекция на НАП в Бургас пресече схема за данъчни

...
Териториалната дирекция на НАП в Бургас пресече схема за данъчни
Коментари Харесай

НАП-Бургас пресече схема за данъчни измами за над 1 000 000 лв.


Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас пресече скица за данъчни измами в изключително огромни размери.
В основата й е група от компании, работещи на територията на Слънчев бряг. Предотвратено е ощетяване на бюджета от невнасяне на налози и осигуровки за над един милион лв..
Временно е спряна активността на 21 обекта, стопанисвани от 11 компании. Моментните обороти са конфискувани, а магазините ще останат запечатани за 48 часа, като от съда е поискано удължение на периода за застраховане на доказателства за задачите на идни ревизионни дейности.
В началото на летния туристически сезон на рискови, от данъчна позиция, притежатели, се записват компании без каквито и да са активи. Регистрират се фискални устройства, които са свързани с Национална агенция за приходите и се издават касови бележки.
Във компаниите се назначават служащи, от време на време на извънредно високи заплати, подават се данни за трудовите контракти, само че не се подават осигурителни заявления и не се внасят осигуровки. Фирмите правят действителна активност, акумулират високи обороти, само че не се записват по ЗДДС, в същото време натрупат отговорности към Национална агенция за приходите, които не заплащат.
Счетоводна отчетност липсва. Данъчните са открили още, че касови апарати и трудови контракти са били регистрирани с електронен автограф на умряло към този момент лице. Със същия електронен автограф са подавани и осигурителни заявления.
Поради липса на активи, насъбраните отговорности не могат да бъдат обезпечени и по тази причина отговорността по заплащането ще бъде на физическите лица, които действително стопанисват обектите, а не на рисковите притежатели, които са малоимотни и в множеството случаи не допускат за активността, която правят обектите им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР