Териториална дирекция Митница Варна продава на търг с тайно наддаване

...
Териториална дирекция Митница Варна продава на търг с тайно наддаване
Коментари Харесай

Митница Варна продава на търг стоки, отнети в полза на държавата

Териториална дирекция Митница Варна продава на търг с скрито наддаване 26 групи разнообразни артикули, изоставени или отнети в интерес на страната. Продажбата се прави по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Стоките са арестувани през последните години и за тях към този момент са завършили производствата, водени от митническата дирекция.

Сред оповестените за обществена продажба артикули има платове, облекла, обувки, чанти, всеобща бижутерия, часовници, също разнообразни типове авточасти, електромотори и принадлежности. Продават се още осветителни тела, култивиран чадъри, грил тигани и други артикули за бита.

По-голяма част от стоките са арестувани на Митнически пункт „ Варна – Запад “ при опити да бъдат импортирани контрабандно от Китай и Турция. Предлагат се за продажба и арестувани недекларирани артикули, открити в колетни колета.

Всяка стока или група от артикули има начална тръжна цена. За присъединяване в търга се внася депозит от 20% от началната тръжна цена.

За стоките с несъюзен митнически статус, спечелилият покупател ще би трябвало да заплати и дължимите мита и Данък добавена стойност. Сред предлаганите на търга артикули има и предопределени единствено за реекспорт, тъй като не имат документи за въвеждане на пазара на Европейски Съюз.

Заявления за присъединяване в търга се подават в деловодството на Търговско дружество Митница Варна от 16.08.2024 година до 20.09.2024 година, а огледът на стоките се прави след предварителна поръчка. Пълна информация за търга е оповестена и на интернет страницата на Агенция „ Митници " в секция „ Публични продажби “ - „ Публични продажби по Данъчно-осигурителен процесуален кодекс “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР