Тереза Шарф е пример за това, че за да стигнеш

...
Тереза Шарф е пример за това, че за да стигнеш
Коментари Харесай

Българката, която ръководи бизнеса на най-продаваните японски климатици у нас

Тереза Шарф е образец за това, че с цел да стигнеш до заемането на високи мениджърски позиции, би трябвало да извървиш дълъг път преди този момент. И да заложиш на образованието.

Българката приключва висшето си обучение в България, по-късно изкарва магистратура във Англия, живее в Германия, а след това се открива в Австрия. Във Виена тя заема висока мениджърска позиция в японска компания за климатици. Преди това приключва MBA бизнес програмата на Виенския стопански университет -.

Да менажираш от Виена бизнеса на Daikin в Европа - японската компания, която е водач по продажби на климатици в България

" В компанията ме одобриха на червен килим, защото България е един от най-хубавите ни пазари. Не съм се сблъсквала с негативи за това, че съм българка. Истината е, че в случай че си добър експерт, в случай че имаш положителни умения и подобаващото обучение, ще бъдеш добре пристигнал и признат във всяка среда ", споделя ни Тереза Шарф, която заема позицията управител ``Развитие`` в японска компания.
 Българката в австрийската енергетика, която взе участие в зелени покупко-продажби за милиони
Българката в австрийската енергетика, която взе участие в зелени покупко-продажби за милиони

Пред Money.bg приказва енергийният специалист от Виена Деница Ненчева

Високото качество и конкурентната пазарна цена трансформират японския водач Daikin в пример за производството на климатична техника в международен мащаб. Компанията е вторият по величина производител на климатици в света и първият по продажби на българския пазар.

Да си българин от време на време оказва помощ

Тереза Шарф ни споделя, че точно това, че е българка й е помогнало да бъде назначена като управител в компанията.

" Като схванаха, че съм българка, японците останаха извънредно удовлетворени, тъй като бизнесът им е отлично позициониран на българския пазар. Сега давам отговор както за него, по този начин и за още европейски пазари ", споделя ни Тереза.

Преди да стартира работа в компанията, българката в никакъв случай не е работила в корпорация с сходен размер и мащаб. Споделя ни, че първоначално се е усеща несигурна и " свита ". По това време компанията прави малко знамение на българския пазар и със единствено 8 души екип, локирани тук, резултатите са впечатляващи.

" Оказа се, че що се отнася до България, те ме одобриха безусловно на червен килим, тъй като страната ни е един от най-силните пазари на Европа заDaikin. Ние побеждаваме страни като Австрия по триумф и резултати. Когато влязох, всички плеснаха с ръце и споделиха: " Още една българка! Ние имаме потребност от повече българи. "

В този миг не знаех къде се намирам, тъй като не го чаках ", приключва историята си за бизнес върховете Тереза Шарф.
 Аделина Шикова - българката във Виена, с която се преценяват колосите от автомобилната промишленост
Българката във Виена, с която се преценяват колосите от автомобилната промишленост

Тя работи за компания за чипове и пробва да ръководи " с кадифена ръкавица "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР