Тереза Мей ще обяви оставката си на 24 май заради

...
Тереза Мей ще обяви оставката си на 24 май заради
Коментари Харесай

Тереза Мей обявява оставката си на 24 май

Тереза Мей ще разгласи оставката си на 24 май поради неприемането от министрите на нейната позиция по въпроса по какъв начин да се реализира излизането на страната от Европейския съюз, твърди през днешния ден лондонският вестник "Таймс ".
Според вестника, представен от ТАСС, тя може да разгласи за отдръпването си от поста на плануваната за петък среща с Греъм Брейди - ръководител на "Комитета 1922 ", сплотяващ депутати от Консервативната партия и решителен въпросите по избора или промяната на водача на партията.
Според Би Би Си и вестник "Дейли телеграф " доста поддръжници на премиерката са ѝ отказали поддръжка, откакто във вторник тя даде обещание пред депутатите, че те ще могат да гласоподават за осъществяване на втори референдум за Брекзит, в случай че поддържат съглашение с Европейски Съюз.
В държавното управление, това е провокирало същински потрес у някои министри и на съвещание на кабинета по въпроса за Брекзит такава опция не е била утвърдена.
Редица министри, в това число тези на вътрешните и на външните работи и по въпросите за Шотландия, се пробвали персонално да доведат до знанието на Тереза Мей своята позиция и поискали среща с нея. Тя обаче отказала. Тогава последвала оставката на Андреа Ледсъм - лидерка на Камарата на общините и всъщност персонален представител на Мей в долната камара на Народното събрание. В писмо до премиерката тя изрази противоречие с курса ѝ по въпроса за развода с Европейски Съюз.
Телевизия "Скай нюз " допусна, че тази оставка може да е смъртоносният удар за премиерството на Мей.
Всички без изключение английски вестници през днешния ден споделят мнението, че тя изцяло е изгубила надзор над ситуацията и не изключват, че оставането ѝ на постовете на водач на консерваторите и на държавното управление е въпрос на часове, отбелязва ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР