Тереза Мей разкри, че Доналд Тръмп ѝ е дал „брутален“

...
Тереза Мей разкри, че Доналд Тръмп ѝ е дал „брутален“
Коментари Харесай

Тереза Мей хвърли бомба: Тръмп ми даде "брутален съвет" как да постъпя с ЕС заради Брекзит

Тереза Мей разкри, че Доналд Тръмп ѝ е дал „ жесток “ съвет за Брекзит. Американският президент ѝ споделил, че Англия би трябвало да съди Европейски Съюз, оповестява „ Индипендънт “.

След срещата сред Мей и Тръмп се появиха клюки, че американският президент ѝ е споделил просто да си тръгне от договарянията с Европейски Съюз. Тогава той разкритикува Мей за метода, по който води договарянията за Брекзит. По-късно президентът се извини за думите си ѝ и посочи, че просто е дал концепция на английския министър председател по какъв начин да продължи с Брекзит, само че тя я е намерила за „ брутална “.

В изявление за Би Би Си, обаче, Мей разкри каква е тази „ брутална “ концепция: „ Той ми сподели, че би трябвало да осъждам Европейски Съюз - да осъждам Европейски Съюз, не да продължа диалозите с тях “.

„ Но в действителност не. Ще продължим договарянията “, уточни тереза Мей.

„ Интересно е това, което президентът сподели още на тази конференция, беше: „ Не си тръгвай от тези договаряния, тъй като тогава ще си в невъзможност. Така че аз желая да можем да седнем и да преговаряме за най-хубавата договорка за Англия “.

Откъс от изявлението можете да гледате ТУК!

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР