Тереза Мей по време на партийната среща на консерваторите в

...
Тереза Мей по време на партийната среща на консерваторите в
Коментари Харесай

Германската икономика очаква "твърд" Brexit, компаниите вече се подготвят

Тереза Мей по време на партийната среща на консерваторите в Манчестър

© Hannah Mckay 2 хиляди
са немските компании във Англия
370 хиляди
души работят в тях
122 милиарда евро
е цената на търговията сред Англия и Германия Още по тематиката
Англия не изключва опцията да наложи визи на страни като България

Според Мишел Барние, основния договарящ от страна на Европейски Съюз за Brexit, този въпрос занапред ще се дискутира
28 сеп 2017
Англия желае съдружничество с Европейски Съюз за сигурност и защита

Предложението е за нов контракт с Европа след Brexit, който да обезпечи равномерен преход
19 сеп 2017
Лейбъристи желаят втори референдум за Европейски Съюз против ограничаване на трудовата миграция

Кабинетът " Мей " желае преходна договорка, близка до актуалното участие на страната в Европейски Съюз
11 сеп 2017
Трети рунд Brexit договаряния без ясни резултати

Анализатори считат, че е необходим лидерски, а не дипломатически разговор, с цел да се излезе от задънената улица
3 сеп 2017
Федерацията на немските индустриалци ще дефинира евентуални закани за стопанската система на страната в резултат на Brexit и ще изготви проекти за тяхното решение. За задачата тя е образувала работна група, в която влизат 200 души от разнообразни браншови сдружения и компании. Това излиза наяве от изказване на страницата на федерацията.

" Германските предприятия би трябвало да подходят внимателно към опцията за " корав " Brexit ", съобщи изпълнителният шеф на федерацията Йоахим Ланг. Правителството на Германия би трябвало да образува надеждна коалиция скоро и да се отнесе съществено към договарянията с Англия, добави също той.

Надявай се за най-хубавото, очаквай най-лошото

" Правителството на Англия приказва доста, само че няма ясна концепция ", съобщи Ланг на последвала конференция в Берлин. Според шефа на федерацията партийната конференция на ръководещата партия на консерваторите, която се организира тази седмица в Манчестър, е посочила какъв брой разединени са те в този момент по въпроса за Brexit. От последните изявления на Мей стана ясно, че тя клони към водения от министъра на финансите Филип Хамънд лагер за по-умеренo излизане от Европейския съюз (ЕС). В изявление за The Sun министърът на външните работи Борис Джонсън пък показа позиции, които не попадат в формалната теза на Англия. Джонсън има поддръжката и на Дейвид Дейвис, министъра по въпросите на Brexit, който също лобира за " твърдо " овакантяване на съюза и изключва опцията страната да остане даже под частична пълномощия на Европейския съд.

" След четири рунда на договаряния немската промишленост гледа с терзание към напредъка ", изясни Ланг пред кореспонденти. Според него немските компании във Англия и Северна Ирландия би трябвало да стартират подготовка за " доста корав " Brexit.

Германската страна е обезпокоена от опцията веригата на доставки да бъде прекъсната както и от възможното налагане на мита за импорт и експорт, в случай че Европейски Съюз и Англия не съумеят да сключат съглашение до крайния период през март 2019 година

Англия е значима, само че Европейски Съюз повече

От изявлението на шефа на федерацията се схваща, че промишлеността продължава да се стреми към тесни взаимоотношения с Англия, само че връзката с Европейски Съюз ще бъде по-важна. " Нека е ясно: Даваме предимство на развиването на Европейски Съюз ", предизвести Ланг. Сформирантата група на федерацията работи взаимно с немското държавно управление, както и с Taskforce 50, работната група на Европейската комисия (ЕК), която се занимава с договарянията. Според източници на Reuters Airbus и Deutsche Bank са част от нея, а Siemens и Германската асоциация на производителите на коли имат интерес да се причислят в най-скоро време.

В отговор на изявлението на Лнад, представител на държавното управление в Лондон съобщи, че са взети " решителни " ограничения по време на последната среща сред основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние и Дейвид Дейвис, само че постигането на съглашение ще изисква " още полемики и прагматизъм ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР