Тереза Мей е била любимата от 15 премиери, управлявали Великобритания

...
Тереза Мей е била любимата от 15 премиери, управлявали Великобритания
Коментари Харесай

Мей била любим от 15 премиери на Елизабет, Тачър я нервирала

Тереза Мей е била обичаната от 15 министър председатели, управлявали Англия от името на починалата кралица Елизабет, заяви италианската държавна телевизия РАИ 1. Двете имали взаимна благосклонност и съумели да основат другарски и в действителност доверителни връзки, даже и на женско равнище. Най-недолюбвана от Нейно Величество била желязната дама Маргарет Тачър, която я нервирала. Дъщерята на млекаря беше известна със своя корав и капризен темперамент, тъй че това не е е прекомерно учудващо.

При поемането на короната пък министър председател е Уинстън Чърчил. Въпреки че тя го разчувства толкоз доста, че остарелият човек се насълзява от първата им среща в ролята на монарх и неговия министър председател, скоро се скарват поради нейната концепция, която реализира макар волята му, да направи и коронацията си, и първото кралско послание по малкия екран. Тя го стартира с думите, че една Коледа първото радио приветствие е било на татко й, а в нейната ера кралицата се доверява за общуването със своя народ на малкия екран. Тя създнава, че още с първите си стъпки прави история. И желае да бъде съвременна. Затова и приема 9 години по-късно първия човек в Космоса - Юрий Гагарин. Въпреки Желязната завеса. 

Първият министър председател, с който управлявала Елизабет при възшествието си на престола през 1952 година е самият класик на английската политика и също благородник сър Уинстън Чърчил, а последният - единствено за 2 дни, се оказа Лиз Трас, която бърка Балтийско и Черно море, въпреки и с тапия на политолог от Оксфорд, като множеството министър - ръководители - консерватори.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР