Тереза Маринова, която на летните олимпийските игри в Сидни през

...
Тереза Маринова, която на летните олимпийските игри в Сидни през
Коментари Харесай

Тереза Маринова: Това ще бъде емблематична Олимпиада

Тереза Маринова, която на летните олимпийските игри в Сидни през 2000 година печели златен орден в дисциплината троен скок, приказва пред медиите, откакто се организира дискусионния конгрес „ Жените и спортът – провокации и достижения преди Олимпийските игри в Париж 2024 “. Той бе открит от ректора на НСА - проф. Красимир Петров и присъединяване в него взеха редица огромни имена, свързани с триумфите и развиването на българския спорт - Весела Лечева, Илиана Раева, Величка Христева, Тереза Маринова, Ивет Горанова.

" Мисля, че паритетът сред дами и мъже на Олимпиада е една разумна стъпка. Жените извървяха своя път, в който станаха изцяло равни с мъжете в спорта. Изключително значимо е по простата причина, че всяко момиче, вървейки по своя път, може да се състезава на всички места във всяка сфера, без значение дали нещо е определяно като мъжко или женско занятие ", стартира Тереза Маринова.

" Днес, подготвяйки се за полемиката на събитието, си дадох сметката, че може би съм имала шанс да се родя по по вярното място поради годините на появяването на тройния скок. Тази Олимипиада ще бъде емблематична за дамите спортисти. Пожелавам им да бъдат смели и да мечтаят ", продължи олимпийската медалистка.

" Иска ми се да имам вяра, че ще подобрим броя на медалите, само че към този момент вървим да сме с по-малка делегация. Това не значи, че медалите би трябвало да са по-малко. Надявам се, че тези, които ще вземат участие, да покажат най-хубавото от себе си. От там нататък е въпрос всички да работим, с цел да подобряваме изискванията и целите в спорта, с цел да може България да се завърне на своето място ", добави някогашната състезателка по троен скок.

" Всеки участник се надявам да бъде задоволително добре квалифициран и стимулиран. Най-важното е да знаят, че те са извоювали своето място да бъдат там и са задоволително положителни и могат да победят ", приключи Тереза Маринова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР