Тереза Чакалова от ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров" в Петрич

...
Тереза Чакалова от ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров" в Петрич
Коментари Харесай

Гордост за ПГИТ Проф. д-р Асен Златаров- Петрич: Тереза Чакалова с призово място в националното състезание Най-добър млад хотелиер 2022

Тереза Чакалова от ПГИТ "Проф. доктор Асен Златаров " в Петрич с началник Мария Илиева, завоюва в оспорвана конкуренция третото място на националното съревнование "Най-добър млад хотелиер 2022 ". Тя е следващият победител в редиците на петричката гимназия, която се оказва ковачница на добре готови експерти.
Най-добрите възпитаници по специалности от направление „ Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и „ Пътувания, туризъм и свободно време” бяха излъчени по време на националните надпревари „ Най-добър млад хотелиер “, „ Най-добър млад аниматор “ и „ Най-добър млад барман “ в к. к. Златни пясъци.

В конкуренцията участваха 113 възпитаници от ХІ и ХІІ клас от 33 професионални, профилирани гимназии и междинни учебни заведения в страната.

Младите хотелиери демонстрираха умения за посрещане на посетители, представяне на хотела и овакантяване. Представянето на спомагателните услуги бе на български и непознат език по желание. Втора част от конкуренцията включваше разрешаване на проблем или обстановка, която може да възникне в хотела. Дванадесетокласничката Анна Христова от Професионална гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ във Варна зае първо място в тази най-оспорвана конкуренция. На второ и трето място журито класира Преслава Петрова от Професионална гимназия по туризъм "Иван П. Павлов " в Русе и Тереза Чакалова от Професионална гимназия по стопанска система и туризъм "Проф. доктор Асен Златаров " в Петрич. Специалната премия на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация бе присъдена на ученика, показал Професионална гимназия по туризъм "Пейо Яворов " в Добрич – Димитър Ангелов Георгиев. Всички двадесет и шест участници в това съревнование получиха и оферти за летен заплатен стаж от представителите на разнообразни комплекси по нашето Черноморие.

В категория "Най-добър млад аниматор " тимовете показаха дневни анимации и занимания за публиката с атрактивна вечерна шоу стратегия. На първо място се класираха възпитаниците на Професионална гимназия по туризъм "Иван П. Павлов " в Русе, следвани от Професионална гимназия по стопанска система и туризъм "Алеко Константинов " във Велинград и Софийската професионална гимназия по туризъм. Публиката оцени представянето на младите аниматори и присъди своята премия на тима на Професионална гимназия по стопанска система и туризъм "Алеко Константинов " във Велинград. Специална премия на журито за автентичност и нововъведение получиха възпитаниците на Професионална гимназия по туризъм "Иван П. Павлов " в Русе, а Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация отличи Професионална гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон " във Велико Търново.

В конкуренцията за наградата „ Най-добър млад барман “ тази година състезателите мериха своите умения в два рунда –куик микс /бързо миксиране/ и модерна интерпретация на тематика „ Лимонада “. Първо място завоюва Александър Попев от Софийска професионална гимназия по туризъм. Втора е Виктория Михайлова от Професионална гимназия по туризъм "Иван Вазов " в Слънчев бряг, а трети - ученикът от Професионална гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ във Варна Борислав Чобанов. Специалната премия на БХРА бе за Катерина Стоянова от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм "Акад. Неделчо Неделчев " в Сливен.

Организатор на събитието бе Министерство на образованието и науката, а хазаин – Професионална гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ във Варна. Партньори в провеждането на надпреварите са Асоциация на учебните заведения по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на аниматорите в България и Българска асоциация на барманите.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР