Теренните проверки на плодове и зеленчуци за Кампания 2020 ще

...
Теренните проверки на плодове и зеленчуци за Кампания 2020 ще
Коментари Харесай

ДФЗ завишава теренните проверки на плодове и зеленчуци за Кампания 2020

Теренните инспекции на плодове и зеленчуци за Кампания 2020 ще бъдат повишени, поради опитите за машинация с европейски средства, каквито имаше през миналите години.

" Искаме да се убедим, че това което е заявено от бенефициентите е действително и на терен ", съобщи Иван Капитанов, заместник-изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) по време на инспекция на място на зеленчукопроизводител в землището на село Братаница, област Пазарджик в петък.

" Искаме тези, които работят да получат съответна поддръжка, а тези които се пробват да употребяват малки врати за машинация за взимане единствено на дотации, да не получат никаква финансова помощ. Политиката на управлението на Държавна фирма " Земеделие " е да има съответен и мощен надзор за дисциплиниране на нашите земеделци и осъществяване на всички условия, заложени в схемите за подкрепяне ", добави Капитанов.

През тази година теренните инспекции по схемите за обвързана поддръжка за плодове и зеленчуци започнаха по-рано. От 18 юни стартираха инспекциите с визити на място на заявените площи за зеленчуци оранжерийно произвеждане.

При проверките проверяващите от ДФЗ мерят размера на парцелите и наблюдават за съществуването на декларираните за подкрепи култури. Установява се още и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да подсигуряват приемането на изискуемите добиви.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР