Теренът за първия завод на Tesla в Европа се оказа

...
Теренът за първия завод на Tesla в Европа се оказа
Коментари Харесай

Земята за първия завод на Tesla в Европа - минирана

Теренът за първия цех на Tesla в Европа се оказа миниран. Седем невзривени бомби от Втората международна война са били открити на мястото, планувано за построяването на предприятието в община Грюнхайде в Германия, заяви Ройтерс като се базира на информация от локалните управляващи.
Работници с металотърсачи са разкрили боеприпасите в гора, намираща се в региона на терена за бъдещия цех. Всяка от откритите бомби е с тегло към 50 кг. Започва интервенция по извеждането им от терена, след което ще бъдат обезвредени. След това ще влязат тежки машини, които ще разчистят гъсто горист сектор. Наскоро стана известно, че плануваният цех е наоколо до естествен резерват, което породи мощно неодобрение и митинги измежду локалните поданици. 300 хектара гора ще би трябвало да бъдат отсечени за построяването на предприятието. Teslа обеща да извърши обезщетително залесяване.
В същото време локалните управляващи приветстват откриването на завода - чака се компанията да отвори 12 хиляди нови работни места в региона. Заводът ще е ситуиран на повърхност от 300 хектара, с потенциал за произвеждане  до половин милион електрически автомобили годишно. За да получи позволение за градеж, Tesla заплати 40,91 милиона евро на локалните управляващи. Стартирането на построяването на предприятието се чака да стартира през юли 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР