Теренът за Националната детска болница е най-подходящ, защото е в

...
Теренът за Националната детска болница е най-подходящ, защото е в
Коментари Харесай

Националната детска болница готова до 2.5 години

Теренът за Националната детска болница е най-подходящ, тъй като е в екологичен регион на София и разполага с 12 декара парк. Теренът разрешава построяването на хотел, на паркинг и има всички критерии, които основават изискванията за съвременна детска болница, а не просто да създадем една поредна болница в столицата. Това съобщи служебният здравен министър доктор Асен Меджидиев в предаването " Защо, господин министър? " по БиТиВи.

Меджидиев увери, че по този начин ще бъде издигната детската болница, с цел да бъде неповторима.  " Връщане обратно няма, ще имаме съвременна детска болница. До две години и половина би трябвало да бъде построена Националната детска болница ", безапелационен бе здравният министър.

Меджидиев добави, че водещи здравни експерти ще работят в детската болница.

Той не знае кой вади статистиката, че ще се пътува за 1 час до новата Националната детска болница в Горна Баня. " От София до Дупница се пътува за 45 минути, не знам кой твърди, че се стига за един час, в случай, че от мястото, на което снимаме предаването се стига за 15 минути ", разяснява здравният министър.

Във връзка с медицинските хеликоптери, Меджидиев увери, че първите хеликоптери на лизинг могат да полетят през месец юли. Израждат се 12 площадки за кацане на медицинските хеликоптери, двата хангара също са подготвени, образованието на медицинските експерти също завършва. " През лятото ще имаме първите медицински хеликоптери в България ", увери здравният министър.

Той добави, че първите напълно закупен медицински хеликоптер ще дойде у нас на 15 декември.

За изчезналите медикаменти в аптечната мрежа, Меджидиев подсети, че е имало проблем с медикаментите при започване на годината. Подсигурени са количествата нужни лекарства - на 27 000 опаковки " Пулмикорт ", които ще бъдат доставени на 1 юни, на 29 юли ще има и към 30 000 опаковки " Оземпик ", регистрира здравният министър.

Той увери, че страната е подсигурила пациентите с финанси за лекуване.

По отношение на средствата за здраве по клинични пътеки, Меджидиев посочи, че е доста добре осведомен по какъв начин се разходват средствата по клинични пътеки. Финансирането на клиничните пътеки се обезпечава от НЗОК, проверяващият орган още веднъж е НЗОК, а не Министерство на здравеопазването, сподели здравният министър.

" Аз мога да съм доста ухилен и приветлив, само че мога да ви кажа, че напоследък доста инспекции са направени в лечебните заведения ", посочи Меджидиев.

Във връзка с починалата 29-годишна родилка в Русе, Меджидиев съобщи, че случилото се е ужасна покруса. Сезирана е организацията по Медицински контрол дали има немарливост или неспазване на логаритмите на лекуване, обясни здравният министър, който отхвърли повече въпроси с мотив, че аргументите за гибелта могат да бъдат доста.

Той увери, че Министерство на здравеопазването е реагирало мигновено. Агенцията за медицински контрол е институцията, която дава отговор за спазването на медицинските стандарти, ревизира ги и ревизира по какъв начин е осъществена здравната активност. Затова Асен Меджидиев ще се довери напълно на резултатите от инспекцията на Медицински контрол, а резултати могат да се чакат в края на новата седмица.

Медждиев даде обещание да наложи санкции, в случай че резултатът от инспекцията покаже, че има нарушаване на спазването на медицинските стандарти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР