Теренът за детската болница почти е разчистен. До 15 ноември

...
Теренът за детската болница почти е разчистен. До 15 ноември
Коментари Харесай

Главчев: Строежът на Националната детска болница ще започне през юни 2025 г.

„ Теренът за детската болница съвсем е разчистен. До 15 ноември се чака да бъде напълно разчистен. Ако си спомняте – на 1 юни в Деня на детето, стартира всичко. Днес наподобява по напълно друг метод – няма ги постройките “. Това разяснява служебният министър председател.

Той уточни, че в петък е бил признат проектът за структурата и потенциала на бъдещата Национална детска болница, който включва 400 места и 26 отделения.

Основната концепция е да се обезпечи комплексното обслужване на българските деца.

" Това би трябвало да бъде висш приоритет за всички ", означи.

По думите му градежът ще стартира през юни 2025 година, като е планувано да бъде приключен през май 2028 година.

" За 4 години ще бъде преодолян застой от 40 години ", съобщи служебният министър председател.

Потвърждение от министъра 

" Има прогрес при градежа на Националната детска болница, наваксахме изоставането, даже изпреварихме периодите по подготовката на терена. Изцяло отстранени са двете здания на територията, където ще бъде новото лечебно заведение в Горна баня. След продължителни полемики и поредност от срещи най-сетне имаме подготвен, утвърден план за конструкция на Националната детска болница, ще има 440 кревати, 26 клиники и отделения ", разгласи по-рано пред БНТ здравният министър Галя Кондева.

Тя разясни, че остава да се довършат работите по унищожаване на подземни равнища.

" Фокусът е върху комплексната грижа за дребните пациенти. Следват два стадия по функционалност и съоръжение, изготвят се процесите по визия и планиране. Като финално осъществяване в графика е препоръчано май 2028 година, тази дата е действителна, като е допустимо да се случи и при започване на годината.

Има ясна визия за броя на експертите. Ориентировъчно ще са нужни над 350 лекари и над 500 сестри ", разяснява здравният министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР