Теренът се намира в района на Централна гара София БДЖ

...
Теренът се намира в района на Централна гара София БДЖ
Коментари Харесай

БДЖ ще сезира прокуратурата за опит за измама при разпореждане с „апетитни” имоти

Теренът се намира в региона на Централна гара София
БДЖ ще сезира прокуратурата за опит за машинация при предписание с парцели на сдружението " БДЖ-Трансимпекс " АД, оповестяват от Министерството на превоза. Оттам прецизират, че сдружението е следено през годините от Васил Божков, а от началото на януари 2022 година притежател на 65% от капитала е „ Капитол Билд 2 “, което е съсобственост на Илиан Филипов.

От 2006 година насам заради дейности и бездействия на тогавашните ръководещи " Холдинг БДЖ " напълно губи надзор върху ръководството на " БДЖ-Трансимпекс ", показват от Министерството на превоза.

Опитите да се трансферират парцелите в ущърб на „ БДЖ-Трансимпекс “ АД, стартират от февруари 2022 година Единият от притежателите на транспортната компания ПИМК, в качеството си на член на съвета на шефовете на сдружението, в което БДЖ има 35%, е дал своя вот, дружно с другите двама членове, за прехвърлянето на терен с размер 49 декара към трето сдружение.

Съветът на шефовете на „ БДЖ-Трансимпекс “ АД е приел като цена за апорта " пазарна " оценка от 60 евро за квадратен метър, като в реалност цените на терените в региона са не по-ниски от 350-400 евро. БДЖ ще заведе тъжба и против оценителите.

Теренът се намира в региона на Централна гара София и е представлявал непарична вноска на БДЖ при учредяването на взаимното сдружение с „ Трансимпекс “ АД през 2004 година

Имало е искане и да бъдат изкупени акциите на БДЖ по номинал, като този развой е спрян след намесата на министър Николай Събев.

„ И аз излизам на митинг - против зверското оплячкосване на страната. Надявам се прокуратурата да е съдружник ”, написа в профила си във Facebook министърът.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР