Теренът, който избрахме за изграждането на Националната детска болница е

...
Теренът, който избрахме за изграждането на Националната детска болница е
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: Ще имаме спешна помощ по въздуха, която ще е напълно безплатна за всички българи

Теренът, който избрахме за построяването на Националната детска болница е неповторим, уточни доктор Асен Меджидиев
За тези седем месеца проблемите, които реши служебното държавно управление, особено в областта на опазването на здравето, са доста. Гордея се, че направихме неща, които някои постоянни кабинети не са ги правили. Това сподели пред Българска национална телевизия здравният министър доктор Асен Меджидиев.

„ Коригирахме възнагражденията в незабавната помощ, и в РЗИ. В развой е остойностяването и на лекарския труд. Спешната помощ по въздуха и построяването на Националната детска болница, майчиното и детско опазване на здравето бяха единствено артикулирани от политическите обединения, а тогава имаше постоянни кабинети. Нашето държавно управление започва плана за Националната детска болница след доста години единствено говорене “, акцентира той.

По отношение на незабавната помощ по въздуха Меджидиев сподели, че преди две седмици са подписани документите с италианската компания за доставката на 6 хеликоптера, като първият ще бъде получен на 15 декември.

„ Това са старания на цялото държавно управление и в действителност ще имаме незабавна помощ по въздуха, която ще е изцяло безвъзмездна за всички българи “, добави здравният министър и изрази вяра до 2 месеца да са подготвени и с образованието на медицинските екипи.

Италианските хеликоптери ще се получат по Плана за възобновяване и резистентност. Прави се и спомагателен лизинг и още през летните месеци ще дойдат два хеликоптера, които ще са с екипи, водачи и техници и тази помощ ще започва още през лятото, акцентира министърът. Уточняват се и площадките, на които ще кацат тези хеликоптери.

„ Първоначално хангарите, където ще са основани тези хеликоптери са в Долна Митрополия и „ Враждебна “. Отделно във всички огромни болнични комплекси се подсигуряват и хеликоптерни площадки за кацане. Ще има и Национален координационен център за полетите, конкретизиран е и е към Министерството на здравеопазването “, изясни Асен Меджидиев.

Той напомни, че преди седмица е обещано началото на плана за детска болница в Бургас, а преди десетина дни беше направена първата копка на нов детски комплекс в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив.

„ Тук към този момент приказваме за майчино детско опазване на здравето като народен приоритет – това е тактиката на страната. Това е националната ни сигурност. Теренът, който избрахме за построяването на Националната детска болница е неповторим – това са 41 декара с минерален извор. Там ще се прави освен детска болница, а болница от най-модерен вид “, уточни още здравният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР