Терен за нова на сграда на ОУ Иван Вазов“ ще

...
Терен за нова на сграда на ОУ Иван Вазов“ ще
Коментари Харесай

Община Варна ще търси от държавата терен за нова сграда на ОУ Иван Вазов

Терен за нова на постройка на ОУ „ Иван Вазов “ ще изиска Община Варна от страната. Въпросът беше разискван на днешните съвещанията по ПК  „ Наука и обучение “ и ПК „ Собственост и стопанство “ и получи поддръжката на членовете и на двете комисии.

Теренът с повърхност към 7 дка е благосъстоятелност на Министерството на образованието и се намира в региона на Техникумите. Той е напълно  задоволителен за създаване на нова образователна база на главното учебно заведение.

В момента децата от учебното заведение се образоват в три здания, което затруднява както учениците, по този начин и учителите. ОУ „ Иван Вазов “ през есента остана без собствен дом поради ВиК повреда, която наводни класните стаи.

Сред тематиките на съвещанието на ПК „ Наука и обучение “ бяха също заключените дворове в някои варненски учебни заведения в извънучебно време. Една от аргументите за ограничаващата мярка е, че при възможен случай шефовете на образователните заведения носят отговорност. Затова би трябвало да се намерения за промени в нормативната уредба, бе изтъкнато по време на съвещанието. Друга причина са вандалските прояви към учебната инфраструктура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР