Терасата-покрив от 186 кв. метра към тризонета на шефа на

...
Терасата-покрив от 186 кв. метра към тризонета на шефа на
Коментари Харесай

Общината посочи Пламен Георгиев като собственик на терасата-покрив

Терасата-покрив от 186 кв. метра към тризонета на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев в кв. "Гео Милев " е негова благосъстоятелност. Записана е в акт за благосъстоятелност и до нея има единствено един изход - през жилището на антикорупционния началник. Самият Георгиев твърди, че терасата в действителност е покрив на постройката и е обща част т.е. има се от всички притежатели в блока.
Той беше опроверган от кмета на регион "Слатина " Наталия Стоянова. Пред Mediapool тя сподели, че терасата не би следвало да е обща част, а мотив за думите ѝ стана инспекцията законни ли са построените навеси на терасата-покрив на Георгиев. Проверката на общината откри, че на терасата има постройки, които са построени без нужните документи. Ставаше въпрос за сауната и два дървени навеса на терасата-покрив на тризонета на Георгиев.
В сряда Стоянова посочи, че към този момент е формиран констативен протокол за премахването на два навеса с обща повърхност към 50 кв. метра. Според районната администрация те би трябвало да се съборят, защото са над избраната кота било на постройката. Преди да се издаде заповед за премахването им, констативният протокол би трябвало да бъде изпратен на дирекцията "Общински строителен надзор ", която да го удостовери или отхвърли. След това се издава и заповед за унищожаване, която може да се апелира. Тя се връчва на притежателя на парцела, изясни Стоянова.
На въпрос на Mediapool дали това е Георгиев или етажната благосъстоятелност, защото антикорупционният началник твърди, че терасата е обща част, Стоянова отговори, че "терасата не би следвало да е обща част ". "Тя е включена в документ за собствености и към нея има изход единствено от едно място ", разясни Стоянова.
Твърденията на община "Слатина " са доказателство за тезата, че Пламен Георгиев не е заявил благосъстоятелност в имотната си декларация. Скандалът към жилището на Георгиев потегли от разминаването сред данните от декларацията и тези в Имотния указател, където терасата от 186 кв. м. попада като част от парцела. Другото разминаване бе сред заявените от него цени и данъчните оценки и на двата му парцела в столичния квартал "Гео Милев ", които са по-високи от платеното за жилищата.
За единия апартамент Пламен Георгиев изясни, че е позволена неточност в нотариалния акт, а за другия – че оценката е по-ниска, тъй като не би трябвало да се включва площта на терасата-покрив, която е обща част.
Заради абсурда основният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция на покупко-продажбите. Премиерът Бойко Борисов сподели, че Георгиев би трябвало или да си подаде оставката, или да излезе в отпуска. Шефът на КПКОНПИ разгласи, че се отдръпва краткотрайно. Президентът Румен Радев сподели, че смъква доверието си от него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР