Терънс Крофърд се присъедини към малка елитна група от безспорни

...
Терънс Крофърд се присъедини към малка елитна група от безспорни
Коментари Харесай

Крофърд влезе в елитна група на обединени шампиони

Терънс Крофърд се причисли към дребна елитна група от безспорни първенци в събота вечерта, като победи Ерол Спенс с механически нокаут в 9-ия рунд, с цел да стане първенец с четири пояса в полу междинна категория. Крофърд (40-0, 31 КО) към този момент е четвъртият член на тази дребна група боксьори, които са обединени първенци. В нея са още Канело Алварес, Джърмел Чарло и Девин Хейни.

Това е група от добре ръководени бойци, които имат своите дефекти, които, за разлика от Крофърд, не са безусловно най-хубавите в своите теглови категории, а по-скоро бяха деликатно движени от промоутърите си. За страдание, единствено Крофърд завоюва безспорното си състезание, като се биеше с най-хубавите.

Начинът, по който Крофърд систематично разруши предходния непобеден първенец на IBF/WBA/WBC в категория полусредна Спенс (28-1, 22 KO), като го повали три пъти, сподели, че той е едно равнище над другите трима безспорни първенци в мъжкия бокс.

Останалите трима безспорни първенци са много нестабилни в този миг, подготвени да бъдат детронирани от младите гении.

За страдание Канело не е единственият шмекер измежду безспорните първенци. Другите двама са Джърмел Чарло и Девин Хейни. Чарло победи Брайън Кастано, с цел да стане единомислещ първенец в супер полусредна, а Хейни надделя Джордж Камбосос Младши, за всичките пояси в лека категория. Очевидно Хейни се бори с най-слабия войник, с цел да се причисли към групата на безспорните първенци като победи Джордж Камбосос-младши. Победата на Канело над Кейлъб Плант също не наподобява толкоз впечатляваща в този момент, в светлината на Дейвид Бенавидес, който победи някогашния първенец на IBF предишния март.

ALL the undisputed champions in the “4 belt era ”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР