Тепърва в следващите 2-3 седмици ще продължи нарастването на броя

...
Тепърва в следващите 2-3 седмици ще продължи нарастването на броя
Коментари Харесай

Кунчев очаква да влезем в русло, в което няма да е страшно да се заразим с COVID-19

Тепърва в идващите 2-3 седмици ще продължи повишаването на броя на случаите от ковид . За това предизвести основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия.

По думите му всеки ден от признатите в болница, изключително в интензивните отделения, не по-малко от 90% са неимунизирани. Има доста горивен материал и както ние споделяме, има какво да изгори в една зараза. Омикрон съумя отчасти да заобиколи имунитета на имунизациите. Ако хората имат сложена бустерна доза, то отбраната е сред 80-85%, регистрира Кунчев.

Той прикани математиците да не минават в крайности и да не споделят по кое време ще пристигна пикът на ковид. Не е въпросът в леглата, а в това, че няма кой да ги обслужва. Това, което може би ще се направи през днешния ден е да се прекрои малко клъстерите, уточни Кунчев.
 Витанов: Омикрон у нас януари, пета вълна - средата на февруари
Витанов: Омикрон у нас януари, пета вълна - средата на февруари

Ръст на болни се чака и по празниците

Това, което може да се направи против пандемията е да се увеличи процентът на имунизация. Омикрон първи съумя да реализира заобикалянето на имунизациите, само че Кунчев е на мнение, че в близко бъдеще Омикрон еволюционно ще върви към пригаждане с хората и да стане на грипно разпространяване. След летния сезон се надяваме да влезем в едно русло, с което дали ще се заразиш или не, да не е толкоз ужасно, надява се Кунчев.

" Под надзор е пожарът дотолкоз, доколкото разчитаме за спазването на ограниченията, само че това не е нашата мощна страна. Ако демонстрираме нападателна безпросветност и предпочитание да не съблюдаваме ограниченията, ще си платим цената ", предизвести Кунчев.

Главният здравен контрольор недоумява за какво здравните управляващи не престават да бъдат подложени на критика за неща, които не са въвели.
анкета
Какво ще извършите при идването на Омикрон?
Ще се имунизирам Ще си сложа бустер доза Маски и отдалеченост Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет Стига сте ни плашили
Ще се имунизирам

Ще си сложа бустер доза

Маски и отдалеченост

Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет

Стига сте ни плашили

Той увери, че има задоволително ваксини от всички утвърдени. Ваксина има, само че въпросът е да има осъзнато предпочитание човек да се защищити, сподели Кунчев.

По отношение на образованието в пандемията, Кунчев съобщи, че тук-там може да се наложи да се премине към онлайн образование. Когато става въпрос за образователен развой, по-ясните ограничения би трябвало да бъдат разпоредени от МОН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР