Тепърва предстои да видим кога ще бъде връчен третият мандат,

...
Тепърва предстои да видим кога ще бъде връчен третият мандат,
Коментари Харесай

Щом всеки прокурор може да разследва главния, защо няма сигнали срещу Гешев?

" Тепърва следва да забележим по кое време ще бъде връчен третият мандат, по-късно да стартират договарянията и при третия мандат те към този момент би трябвало да се водят на равнище водачи, които да се обединят към хрумвания и да има обща написана стратегия за осъществяване с ясно носене на отговорност ", съобщи Рая Назарян от ГЕРБ в студиото на " Денят ON AIR ".

От ГЕРБ биха подкрепили кабинет с мандат на Демократична България, тъй като имат общи хрумвания, към които да се обединят - да сформират постоянно държавно управление и да изведат страната от дълбоката политическа рецесия. Рая Назарян посочи, че връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия са единствено клюки и Радев към момента не е изразил ясна позиция, след което удостовери, че ГЕРБ не би правила коалиция с Българска социалистическа партия.

Тя разяснява и настояванията за смяна на правосъдната промяна: " Законопроектът, който е импортиран от господин Крум Зарков от името на Министерски съвет, беше импортиран на 30 декември 2022 година Правната комисия го включва в дневния си ред на 11 януари, дружно с още 5 законопроекта, които също касаят изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт. Правната комисия този път единомислещо реши да подходи съществено и експертно към тематиката за следствието на основния прокурор ".

" Решихме да подходим по различен метод, да проведем необятно разискване като поканим да участват представители на професионалната общественост. Дебатът занапред стартира през вчерашния ден. Следващата седмица той ще продължи. Г-н Гешев пожела персонално също да вземе отношение по тематиката. Но съвещанието не беше отсрочено, с цел да изслушаме господин Гешев ", означи Назарян пред Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че отлагането на дебата е било по избор и на част от народните представители, които са декларирали, че желаят да се срещнат всестранно с всички мнения на институциите, с цел да могат да си изградят вътрешно разбиране по тематиката и в идващото съвещание да вземат отношение.
" Главният прокурор следи за правда по активността на всички прокурори в случаите. Когато се касае за сигнали, подадени против основния прокурор, тази наредба не важи. Защо откакто Конституционен съд твърди, че всеки прокурор може да проверява основния прокурор, няма подадени сигнали против основния прокурор – или той не е направил нищо, или няма подадени сигнали? ", настоя Рая Назарян.

Тя акцентира, че съдиите правят правосъдие, а не следствие и не правят контрол за правда, каквато е функционалността на прокурорите. Гостът добави, че съдиите във Върховен касационен съд несъмнено са най-опитните, с които разполагаме, само че механизмът, по който се избират, би трябвало да бъде по-прецизно прегледан.

" Време е към този момент да се работи и да се вземе решение, само че да бъде законосъобразно и да работи дълги години ", заключи Рая Назарян.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР