Тепърва предстои да видим дали изборът на Урсула фон дер

...
Тепърва предстои да видим дали изборът на Урсула фон дер
Коментари Харесай

Станишев разказа как ПЕС от противници станаха фенове на Фон дер Лайен

" Тепърва следва да забележим дали изборът на Урсула фон дер Лайен е добър . Нейната кандидатура беше доста непредвидена, никой не беше осведомен с нея и с политиката ѝ. След чуването ѝ в нашата група преобладаващото мнение беше тя да не бъде подкрепена. Интересното е, че за една седмица сякаш тя претърпя сериозна еволюция . "

Това разяснява ръководителят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев пред БНР във връзка избора на новия ръководител на Европейската комисия.

По думите му тя е дала отговор документално на ПЕС на въпроси, които за социалистите са представлявали червени линии. " Досега никой претендент за ръководител на Европейската комисия не е представял толкоз подробни и документално написани задължения за политиката ", акцентира някогашният български министър председател.

Той посочи, че Урсула фон дер Лайен е поела ангажимент за една по-социалдемократическа политика от тази до момента .

" Подкрепата ни за Урсула фон дер Лайен не е безусловна. Ние ще държим да забележим уговорките ѝ да се трансфорат в същинска стратегия на Европейската комисия... Тази наша поддръжка няма да бъде картбланш, няма да бъде един празен чек да прави каквото желае. Ние ще бъдем доста взискателни и сериозни ", настоя Станишев.

Той изясни, че " в ПЕС има разлики по тактиката, само че единност по наличието - каква политика би трябвало да има, и ние да създадем по този начин, че тази политика да стане действителност ".

" Фон дер Лайен пое явен ангажимент, че общественият дирек, за който се борихме последните четири години, ще бъде напълно претворен в действителност посредством проект за деяние. Искаме действителна обществена смяна в Европа ", приключи ръководителят на ПЕС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР