Тепърва предстои да се прецизират текстовете. Много от проблемите не

...
Тепърва предстои да се прецизират текстовете. Много от проблемите не
Коментари Харесай

Фандъкова: Безразборно строителство ще има, докато го позволява законът

" Тепърва следва да се уточняват текстовете. Много от проблемите не са включени в сегашните наредби. Трябваше да се даде инструмент в ръцете на контролните органи. Аз самата съм извънредно огромен последовател на положителните улични музиканти. Тук приказваме за нарушение на публичния ред. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка новата Наредба за публичния ред, съгласно която пиенето на бира в парка ще се санкционира със солени санкции, а за уличните музиканти би трябвало да има избрани места.

" Много е значимо на полицията да се даде инструмента в ръцете, да има правилник, с цел да може те да си правят работата ", изясни Фандъкова пред bTV.

На въпрос докога ще се издават разрешителни за жилищно строителство без всевъзможни проекти, Фандъкова отговори: " Докато законът не го забрани и го разрешава . Това е извънредно огромна тематика. С основния проектант подготвихме текстове за смяна в закона и сътрудниците от ГЕРБ ще внесат тези промени, с цел да отговорим на актуалните условия и да има правилник и да запазим огромна част от зелените площи. "

Пътните поправки в София

" Дали са измислени компаниите или не аз не мога да кажа. Най-много се нервирам на компаниите, които работят некачествено. Прекратих три контракта, натрапвам наказания непрестанно. Законът за публични поръчки не ми разрешава да имам черен лист. Трудностите на работата в огромния град е това, че даже когато се работи хората чакат всичко да бъде идеално. Благодарна съм на жителите за всички сигнали, само че по-голямата част от сигналите са от дълго време регистрирани и компаниите са задължени да отстранят дефектите. Паветата отиват на депото на Враждебна. Проверките ще покажат дали изчезват ", добави още Йорданка Фандъкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР