Теорията, че вселената се разширява с ускоряващо се темпо, предложена

...
Теорията, че вселената се разширява с ускоряващо се темпо, предложена
Коментари Харесай

Не, вселената не се разширява с ускоряващо се темпо, казват физици

Теорията, че вселената се уголемява с ускоряващо се движение, препоръчана за първи път при започване на 90-те, в този момент е подложена на нова рецензия от учени от Департамента по физика на Университета Оксфорд.

Теорията за ускорената агресия на вселената беше развита след разбор на Тип 1А супернова (термоядрена детонация на умираща звезда) от телескопа Хъбъл. Тя допуска съществуването на странна субстанция, наречена „ тъмна сила “, на която се приписва разширението на вселената.

Сега оксфордски екип, воден от професор Събир Саркар, който е помощник на Институт Нийлс Бор, слага под подозрение спечелилата Нобел концепция. След разбор на азбучник от 740 Тип 1А супернова, което е 10 пъти повече от истинския азбучник от 1990-та, учените споделят, че теорията за ускорената агресия се проваля от позиция на научната акуратност. Изследването е оповестено в Scientific Reports .

Доказателството за ускорена агресия е, най-вече това, което физиците назоваваме 3 сигма,

споделят учените пред Phys.org.

Това е надалеч от 5 сигма, изискуемия стандарт да се твърди, че е налице изобретение от фундаментално значение.

Според Саркар, другите доказателства предполагащи ускорена агресия, като галактическите микровълни, са направени в границите на хипотетичен, само че не следен модел.

Изследването демонстрира данни, които свидетелстват за агресия с непрекъсната скорост. Това е самоуверено изказване, което подлага на подозрение доста от теориите, които сега оформят визията ни за вселената, в това число това, което знаем за тъмната сила ).

По-прецизна теоретична рамка, която регистрира наблюдението, че вселената не е тъкмо хомогенна и че материята, която съдържа, може да не се държи като съвършен газ – две основни догатки на общоприетата космология – може да се окаже подобаваща за всички наблюдения, без да е належащо наличието на тъмна сила, изяснява Саркар пред Phys.org.

В науката постоянно се случва по този начин: основават се теории, след това се образуват нови вследствие на по-добрите технологии и по-новите данни.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР