Теорията, че новите автомобили губят огромен процент от стойността си

...
Теорията, че новите автомобили губят огромен процент от стойността си
Коментари Харесай

Кои са най-бързо обезценяващите се модели смартфони

Теорията, че новите коли губят голям % от цената си незабавно откакто бъдат изкарани от шоурума е изцяло използвана и в бизнеса със смарт телефони.

Ситуацията за потребителите е в допълнение усложнена от обстоятелството, че цените на новите модели към този момент регулярно гравитират към 1000 $, което прави обезценяването им още по-болезнено.

Няма по какъв начин да избегнем загубата на стойност на смарт телефоните ни, само че пък можем да се осведомяваме и най-малко да влагаме в марки и модели, които губят цената си по-бавно от други.
 Снимка 448323

Наскоро SellCell разгласиха лист със смарт телефоните от 2018 година, които са изгубили най-вече от цената си в границите на миналата година, като тези индикатори могат да ни служат като справочник при избора ни през 2019 година

Моделите, които най-бързо са се обезценили, са Sony XZ2 и XZ2 Premium, като през последната година цените им са били " изядени " с цели 86%.

След тях идват LG G7 ThinQ и LG V40 ThinQ със спад в цените им от респективно 85% и 77.8%.

Това надали изненадва някого, само че телефоните, които най-бавно губят цената си, са тези на Apple.
 Снимка 441942

Стойността на iPhone XS Max е спаднала с едвам 47.2%, до момента в който XS и XR са изгубили по 49.8% и 52.3%.

Интересното е, че след тях не се подреждат миналогодишните модели на Samsung или Huawei, а други модели iPhone - iPhone X е изгубил 61.8% от излизането си до момента, до момента в който цената на към този момент " античните " iPhone 8 и 8 Plus е спаднала респективно с 64% и 61.1%.

Чак след тях SellCell слагат Samsung Galaxy Note 9, който към този момент може да бъде продаден за 67.9% по-малко пари, и Galaxy S9, чиято стойност е намаляла със 72.9%.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР