Теоретично пикът на лятната вълна на коронавируса в България се

...
Теоретично пикът на лятната вълна на коронавируса в България се
Коментари Харесай

Пикът на лятната COVID - вълна се очаква през август месец

Теоретично пикът на лятната вълна на ковид в България се чака през август. След това към месец и половина ще е необходим още веднъж стойностите да паднат, предвижда в „ Тази заран “ проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 806
„ Още в средата на юни в Европа се отчиташе заболяемост над 920 на 100 000 на 14-дневна база. Към момента към този момент гони 1000. При нас към момента тя е към 100. На фона на това има единични страни като Гърция, които са с много по-висока заболяемост “, разяснява Христова.

Симптомите на новия подвариант са свързани с нараснала температура, само че не толкоз висока (37.5-38), болки в ставите, мускулите и гърба, стомашно-чревни проблеми.

По думите ѝ хубавото е, че този пети подвариант на разновидността „ Омикрон “ си резервира способността да провокира не толкоз тежки болести.

Проф. Христова сподели още, че няма значително натоварване на здравната система в Западна Европа, тъй че това не се чака и за нашата страна. Заболяването минава по-леко. За това оказва помощ и насъбраният ни имунитет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР