Теоретично не е изключено, но на практика не виждам как

...
Теоретично не е изключено, но на практика не виждам как
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Морската вода не благоприятства развитието на микроорганизми

Теоретично не е изключено, само че на процедура не виждам по какъв начин болести ще доближат Черно море след взривената язовирна стена на „ Нова Каховка ”. Водата в язовира е за питейни потребности, въпреки че, минавайки тя увлича всичко, което е на повърхността. Това виждаме и с нашите реки. Думите са на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Морската вода не е най-хубавата за микроорганизмите, тя има избрана соленост, състав, слънчево греене – това оказва помощ те да не живеят дълго в нея, изясни основният здравен контрольор. По думите му един бял сос на количка за дюнер край плажа е съвършено място за развиване на микроорганизми.

„ Вземаме проби от 92 пункта по цялото Черноморие, множеството са в Бургаско, само че и във Варна и в Добрич. Следим за ешерихия коли – в случай че тях ги има, значи може да има и други ”, изясни Кунчев.

Той описа, че за 40 година стаж като епидемиолог не е видял човек, инфектиран посредством морска вода и предложи положителната персонална хигиена.

Според него има възобновяване на естествените равнища на заболеваемост от всички заболявания – скарлатина, стрептококи, варицела от преди пандемията за ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР