Теоретично ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да сформират правителство с голяма

...
Теоретично ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да сформират правителство с голяма
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: В парламента са хора, показващи безотговорно, нагло и глупаво поведение

" Теоретично ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да образуват държавно управление с огромна поддръжка, водят се диалози. Ние не сме партията, която държи ключа за последващо ръководство. Ако няма авансово образувано болшинство на диалози, което да издигне ръководител, подобен се избира от партията спечелила най-вече гласове на изборите. Предложението за ротация е противоконституционно, неуместно и неработещо ", това съобщи Тошко Йорданов от " ИТН " пред Българска национална телевизия.

По думите му се следи политическо двуличие.

" Отговорността за съставянето на държавно управление или за отиването на избори е в тези, които ще получат първите два мандата ", разяснява Тошко Йорданов и прикани да не се крият зад по-малки обединения.

Той добави, че Има Такъв Народ не вземат участие в диалозите.

" Кирил Петков и Асен Василев не могат да си показват да не бъдат министри, в случай че има държавно управление. Слави Трифонов не взима еднолични решения ", акцентира депутатът от Има Такъв Народ.

Той разясни, че е не е наложително партиен водач да бъде министър.

" Няма работещ парламент, официално е призован, само че вътре са една група хора, които демонстрират безконтролно, безочливо и неуместно държание. Необходим е рационален държавен бюджет ", добави Тошко Йорданов.

Според него е вярно да се взимат практични решения.

" Не мисля, че президентът Радев им е отговорен на партиите, не може да им повлияе на решенията. Румен Радев си извършва функционалностите ", сподели още Тошко Йорданов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР