„Теоретично е възможно да се случи трагично събитие с човек,

...
„Теоретично е възможно да се случи трагично събитие с човек,
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Партии не успяват да вземат 2500 гласа на изборите. Как ги намират за регистрация?

„ Теоретично е допустимо да се случи трагично събитие с човек, който е подписал подписка на партия. Единични случаи на умряли хора има в съвсем всички подписки. Когато това число е прекомерно огромно, това е знак, че има нещо неправилно в самата подписка ".

Това сподели пред БНР заместник-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов. Преди дни той гласоподава срещу регистрацията на три от партиите, в чиито подписки основна дирекция ГРАО е разкрила повече от 50 подписи на покойници.

" Законът не планува наказания за представянето на сходни неточни записи. Стои въпросът кой е подписал тези хора? ", попита Томов.
Той изясни, че гласоподава алегорично в сходни скандални случаи, с цел да обърне вниманието на обществото и медиите към казуса.

В предаването " Преди всички " представителят на ЦИК посочи, че няма парламентарно показана партия, в чиято подписка попада огромен брой умряли хора.

Това е обществено налична информация, само че ЦИК може да направи преценка по какъв начин да постъпи, в случай че получи такова искане, означи Цветозар Томов. По думите му членовете на ЦИК би трябвало да останат неутрални по време на акцията.

В българската изборна процедура съвсем постоянно има партии, които не са в положение да съберат даже 2500 гласа на изборите, акцентира Томов.
" Възниква въпросът по какъв начин намират 2500 твърди последователи, които да поддържат регистрацията им ".

Томов изрази персонално мнение, че не вижда смисъл партия, която след предходни избори е била в Народното събрание, да показва подписка, тъй като " явно има задоволително въздействие " и евентуално " би било по-смислено сходно условие да има единствено при партии, които не са потвърдили своята социална тежест ".

В подтекста на идния парламентарен избор Цветозар Томов предвижда, че тематиката за машинното гласоподаване ще заеме водещо място. " В българското общество се подхранват подозрения в това, че посредством машинното гласоподаване могат да се правят тежки предизборни операции. Мога да уверя хората, че в изборите, извършени през предходната година, няма случай, в който да сме записали операция на машинен избор. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР