Теодора Стефанова е известна с точните си прогнози у нас

...
Теодора Стефанова е известна с точните си прогнози у нас
Коментари Харесай

Гадателката на Берлускони изненада с прогноза за новия премиер на България - Топ новини

Теодора Стефанова е известна с точните си прогнози у нас и по света.

Получава дарбата да вижда бъдещето след 18-дневна кома вследствие тежка злополука. Наричат я гадателката на Силвио Берлускони, защото известният италиански политик цени високо прогностичните умения на българката. Пред „ Марица “ тя направи прогноза и за бъдещето на политическия живот в България. 

– Г-жо Стефанова, какви са възможностите за сформиране на кабинет в 48-ия парламент с първия мандат?

– Ще има държавно управление, което ще бъде ексцентрично, евентуално експертно, държавно управление на взаимни отстъпки, на мъчно реализирани допирни точки сред партиите. Никой не желае да съобщи гласоподавателите си, само че партиите би трябвало да осъзнаят, че да седнеш на масата на договарянията в името на отговорността пред националните ползи, не е изменничество. Партийните водачи би трябвало да заровят томахавките. Нужни са дипломация и разсъдък, с цел да се откри решение, да се сформира държавно управление на консенсуса.

– Кои ще са основните фигури в този развой?

– Чакат ни забавни събития до края на годината. България е притисната от енергийна рецесия, задаваща се криза. Хората са изтощени от рецесии и избори. На този декор на всеобщо неодобрение и потребност от незабавно решение на належащи проблеми. Ключова роля ще играят трима генерали – Румен Радев, Бойко Борисов и Стефан Янев. Важна роля за оползотворяване на възможностите за кабинет ще играе президентът Радев. Твърде е допустимо ген. Янев да стане обединителната кандидатура и да е предлагането за идващ министър председател – като опция на третия мандат. Ще има и жена, издигната като обединителна фигура. Може женското съсловие да се окаже избавителен вид за страната ни. Убедена съм, че един ден ще имаме жена министър председател, а след това и президент.

– Каква ще е продължителността на деяние на възможен кабинет в 48-ия парламент?

– И държавното управление, и Народното събрание ще са с къс период на деяние.

– Т.е. скоро отново ще вървим на избори?

– Да, избори следващата година са доста евентуални. Може да вървим два, а даже и три пъти на избори следващата година, до момента в който изберем същинските водачи, способни да създадат нужното за просперитета на България в разнообразни сфери – стопанска система, опазване на здравето, просвета. За страдание, несигурната политическа обстановка у нас сега ни лишава от свежи пари извън, защото плаши вложителите. Затова би трябвало да изберем точните хора отпред. Колкото по-скоро го създадем, толкоз по-добре. Не виждам обаче смяна на политическия модел – няма да станем президентска република.

– Кога ще приемем еврото?

– Да, ще влезем в еврозоната и ще приемем еврото през 2024 година „ Възраждане “ ще желаят референдум за минаване към еврото, който ще бъде положителен за новата валута. Ще дадем и оръжие за Украйна.

– В каква фаза навлиза войната в Украйна?

– Войната ескалира, навлиза в доста рискова фаза. Президентът Путин ще бъде спрян, ще има промяна на режима му. Освен на Запад, пораства и вътрешното неодобрение против президента в Москва. Путин ще желае да реализира на дело заканата си да натисне нуклеарното копче, само че няма да му разрешат. Това ще стане с намесата на НАТО, Г-7, Израел, Турция, Китай. Впрочем Пекин ще се окаже най-печеливш от войната – ще се възползва от разтърсената обстановката в света сега, с цел да си вземе Тайван.

– Накъде върви Италия след избора на първата си жена министър председател?

– С мандата на Джорджа Мелони се сбъдна прогнозата, която дадох преди много време – Италия ще има жена министър председател. Надявам се да успее – тя е борбен, пореден и виновен политик, освен това има безапелационната поддръжка на уважавани политици като Силвио Берлускони и Матео Салвини, чиито партии „ Форца Италия “ и „ Северна лига “ са съдружни сътрудници в новото ръководство на страната. Приличаме си с италианците по нрав, би трябвало да последваме образеца им. Щом държавните мъже в Италия съумяха да преглътнат егото си, могат да го създадат и политиците у нас. Трябва да намерим верните водачи. Това е допустимо – демонстрира го образецът в Италия. България ще тръгне напред, когато отпред застанат водачи, които могат да носят отговорност.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР