Теодора Иванова е новият председател на Държавната агенция за закрила

...
Теодора Иванова е новият председател на Държавната агенция за закрила
Коментари Харесай

Теодора Иванова е новият председател на Държавната агенция за закрила на детето

Теодора Иванова е новият ръководител на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД), реши държавното управление. Тя заема длъжността, откакто досегашният ръководител на организацията Елеонора Лилова подаде оставка на 02.09.2022 година, оповестиха от държавната пресслужба.

Иванова е висококвалифициран специалист с дълготраен опит в региона на отбраната на детските права. Доктор е по интернационално право и интернационалните връзки. От средата на 2013 година досега Теодора Иванова е изпълнявала длъжността основен секретар на ДАЗД, а преди този момент е заемала постовете основен шеф на основна дирекция „ Контрол по правата на детето “ и началник на Инспектората на организацията, показват още от Министерски съвет.

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев на длъжността заместник-председател на ДАЗД е назначена Ивайла Касърова. Тя е правист по обучение. Дългогодишен чиновник е на АСП РДСП Перник, като в това число в интервала 2010 година – 2022 година е била шеф на тази районна дирекция за обществено подкрепяне, се споделя още в известието.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР