Теодор Цветков отлага преплуването на Черно море за догодина заради

...
Теодор Цветков отлага преплуването на Черно море за догодина заради
Коментари Харесай

Теодор Цветков отлага преплуването на Черно море заради войната в Украйна

Теодор Цветков отсрочва преплуването на Черно море за следващата година поради войната

Военните кораби в Черно море стопират наш рекордьор на "Гинес " да реализира нов впечатляващ триумф.

Русенецът Теодор Цветков отсрочва преплуването на Черно море за последваща година, защото поради войната в Украйна водното му предизвикателство няма по какъв начин да се реализира през идващите месеци.

В идеята "Чисто Черно море " Теодор желае да плува от град Батуми в Грузия до Бургас - 1175 километра по права линия. Това е най-дългото разстояние в Черно море. В най-лошия случай това щеше да му отнеме към 2 месеца, като проектите на Цветков бяха да плува по 20 км дневно.

"Отлагам предизвикването за идната година, защото Черно море е военна зона. Заради бойните кораби е освен рисково, само че и няма да получа позволение да плавам. Не съм се отказал от концепцията, единствено се отсрочва. Така ще имам опция да се приготвя още по-добре и организацията да бъде отлична ", изясни Цветков, представен от.

Рекордьорът няма да си губи време и през август тази година ще се включи в ново предизвикателство, което следва напълно скоро да разгласи. Като част от подготовката за него през месец май Теодор ще плува 24 часа без спиране.

"Тренировката с дълготрайност от едно денонощие ще бъде в басейн в Русе и ще бъде открита за гости, които желаят да видят онлайн плуването. Скоро ще разглася дата и час и за това предизвикателство ", добави пред вестника Теодор.

През 2018 година той влезе в Книгата за върхове "Гинес ", откакто преплува 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути. Рекордът бе подложен в езерото в лесопарк "Липник " край Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР