Теодор Цветков от Русе преплува езерото в Лесопарка Липник и

...
Теодор Цветков от Русе преплува езерото в Лесопарка Липник и
Коментари Харесай

Русенец преплува 30 езера с благотворителна кауза

Теодор Цветков от Русе преплува езерото в Лесопарка „ Липник " и приключи цикъла от 30 езера в страната. Плуването е част от акция, почнала в края на май и е с благотворителна цел. Средствата ще бъдат за подкрепяне на лекуването на хора с онкологични болести.

Нановското тресавище край Голяма Бресница беше началото на плувния маратон. Оттогава до през днешния ден всеки ден 24-годишният треньор по плуване, преодоляваше без проблеми водните пространства. Казва, че най-голямото му тестване е било Мандренското езеро в Бургас.
Теодор Цветков: Защото го преплувах за 5 ч и 30-40 мин., имаше мощно течение, там беше най-трудно, само че всяко езеро беше рисково.
На езерото в Лесопарка пристигнаха доста русенци да поддържат идеята на Теодор.
Анифе Акиф: Искам да оказа помощ на един болен човек. По-добре страната да оказва помощ, само че следователно - поздравявам ги, като няма. Теодор Цветков: Жени се разболяват, също по този начин и мъжете не са застраховани, тъй като 1% от мъжете се разболяват от рак на гърдата и доста други заболявания.
Идеята за преплуването на българските езера е и на брат му Валентин, който го поддържа във всяка негова самодейност.
Валентин Цветков: Можем да се опитваме да бъдем по-добри всеки ден. Така че, един човек да заразим, това е победа за нас, тъй като той може някой различен да болести.
Езерото в Лесопарка край Русе, което е с дължина към километър и половина ", Теодор Цветков преодоля с лекост, а събраните средства от цялата акция, занапред ще се пресмятат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР