Теодор Николов е един от учителите по информационни технологии в

...
Теодор Николов е един от учителите по информационни технологии в
Коментари Харесай

Учител от Плевен участва в обучение в централата на ЦЕРН в Швейцария

Теодор Николов е един от учителите по осведомителни технологии в България, който тази година е имал шанса да взе участие в образование, извършено в централата на ЦЕРН в Швейцария.

Това е допустимо по стратегия за подготовка на педагогическия личен състав към Министерството на образованието и науката (МОН). Николов е преподавател в Основно учебно заведение " Васил Левски " в Плевен и единственият възпитател от града, включен в образованието.

Всяка година се избират 30 учители по осведомителни технологии, които имат предпочитание да проведат образование в ЦЕРН, описа за Българска телеграфна агенция Николов. Петте дни през септември за педагозите от България са минали извънредно динамично.

" До обяд имахме теоретично образование, а по-късно в следобедните часове посещавахме разнообразни проучвателен центрове, заводи за антиматерия. Виждахме по какъв начин работят техни научни звена, имахме опция да се срещнем и поддържаме връзка с български учени, които работят в ЦЕРН ", описа учителят.

Изследванията, които се вършат в ЦЕРН, са с приказен темперамент, а хората, които работят там, са напълно отдадени на своята работа, на задачата си, разяснява Николов. 

Едно от местата, които са впечатлили Николов, е стаята, където е основана международната мрежа World Wide Web. " Тя е затворена, в нея не се работи. Там е показан и първият диск с диаметър към 30 см и с памет от 10 МБ, което е за към 3-4 фотоси. Виждайки всичко това, може да се направи преценка за развиването на технологиите, за това къде сме ние в този момент, какво е реализирано ", описа учителят. 

Той е безапелационен, че досегът с сходни центрове за развиване на високи технологии и проучвания оказва помощ на учителите да стимулират своите възпитаници като споделят с тях наученото и видяното и да ги подбуден да се развиват самите те в тази посока, а за какво не и един ден да са част от подобен първокласен екип учени.

По данни на МОН годишно 250-300 възпитаници от България посещават централата на ЦЕРН в Женева. В нея работят над 100 български учени и инженери. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР