Теодор Жеков бе избран за „CEO for One Month“ на

...
Теодор Жеков бе избран за „CEO for One Month“ на
Коментари Харесай

Теодор Жеков ще е главен изпълнителен директор за 1 месец на Adecco България

Теодор Жеков бе определен за „ CEO for One Month “ на Adecco България в тазгодишното издание на едноименната самодейност на компанията.

Програмата дава опция на младежите да развият и покажат своя лидерски капацитет, да научат какво е належащо, с цел да станеш сполучлив бизнес водач и да придобият умения и опит, нужни за старта на кариерата им. Победителите във всяка от 47-те страни в световната мрежа на Adecco ще работят с същинските изпълнителни шефове на компанията в границите на месец. Инициативата се организира за осма поредна година, като броя на кандидатствалите през 2019 година е 260 000 души.

Селекционният развой започва с изпращане на автобиография и включваше няколко стадия – проби, изявленията по телефон и Skype. При доста оспорвана конкуренция до финалния стадий в България бяха позволени 6-ма претенденти. Най-добре представилите се във виртуалното обсъждане на разнообразни проблеми стигнаха до персонално изявление с изпълнителния шеф на Adecco за България и Гърция Константинос Милонас. Така за позицията CEO за един месец бе определен 22-годишния Теодор Жеков. Теодор е родом от Димитровград, приключва бизнес администрация в Ротердам, Нидерландия, а сега учи магистър по стратегически мениджмънт.

В рамките на месец той ще има опцията да работи един до друг с Константинос Милонас и да се запознае с вътрешните процеси на компанията, работата с клиенти и ръководенето на екипи, да почерпи опит от международния водач в региона на човешките запаси.

„ Когато разбрах за опцията да науча за бизнеса през очите на изпълнителен шеф си споделих, че няма по какъв начин да изпусна този късмет. Всъщност ученето стартира още със старта на селекционния развой. Различните стадии и задания в подбора, ме накараха да се замисля съществено над себе си, кои са моите мощни страни и по какъв начин мога да ги употребявам, с цел да допринеса за развиването на една компания. Най-силно бях впечатлен от диалога ми с господин Милонас. Успяхме да обсъдим както тематики от бизнеса, по този начин и обстановки от живота, които не са директно свързани с него. Тогава разбрах, че при него работата и животът се сливат в едно, което ме накара да се замисля над моите бъдещи проекти. Очакванията ми за идния месец са да науча доста за работата в Adecco, да се срещна с млади и интелигентни хора и да схвана за динамичността и отговорността на това да бъдеш изпълнителния шеф. “, описа Теодор.

След като бъде определен „ CEO for One Month “ на национално равнище, конкуренцията продължава, с цел да бъде селектиран световен изпълнителен шеф на компанията. Десет от всички надарени претенденти на локално равнище ще бъдат определени да посетят лагер за образования, с цел да тестват своите умения, свързани със съдействие и нововъведения. На идващия стадий единствено един от всички „ национални водачи за един месец “ ще бъде определен да работи дружно с основния изпълнителен шеф на The Adecco Group Ален Дьохаз в Цюрих, Щвейцария.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР