Теодор и непълнолетният Иван, които в края на миналата седмица

...
Теодор и непълнолетният Иван, които в края на миналата седмица
Коментари Харесай

Теодор и Иван съжалиха за стореното, но трогна ли се съдът?

Теодор и малолетният Иван, които в края на предходната седмица се прочуха в Бургас с дръзките си кражби, остават в ареста, научи Burgas24.bg .

Двамата са привлечени като обвинени за това, че на 16 януари от магазин за мобилни апарати в Бургас, подлеза на Операта, след прелиминарен сговор в значителен случай, Иван като малолетен, посредством потребление на спешен ключ за строшаване на стъкла, както и посредством строшаване на стъклена стена на магазина, лишили непознати движими движимости - сумата 50 лв., 2 мобилни телефона " Самсунг ", всичко на обща стойност 608 лв..

В правосъдно съвещание двамата обвинени показаха страдание за стореното. Защитникът на Теодор, изрази мнение пред съда, че не са налице предпоставките за налагане на най-тежката мярка по отношение на него, защото бил неосъждан и липсвала заплаха той да се укрие. Адвокатът изиска от съда налагането на по-лека мярка за неотклонение, като уточни " Домашен арест ". Защитата също помоли съда да му бъде взета по-лека мярка за неотклонение, защото липсвала заплаха той да се укрие, малолетен е, а казусът не е извънреден.

Съдът откри, че са налице кумулативните предпоставки, планувани в закона, за взимане на най-тежката мярка за неотклонение по повод и на двамата обвинени. Според Бургаският областен съд всички събрани доказателства в цялост еднопосочно обосновават съмнение за авторството на действието, за което на Теодор и на Иван са повдигнати обвинявания. Видно от информация за съдимост, обвиненият Теодор е неосъждан. Обвиняемият Иван е осъждан, като актуалната предприемчивост се явява осъществена в изпитателния период на условното му предходно наказание. За закононарушението, за което двамата са упрекнати е планувано наказване " Лишаване от независимост " от една до 10 години и е тежко съзнателно закононарушение по смисъла на закона.

Според съда съществува действителна заплаха обвинените да извършат закононарушение, в случай че не бъдат арестувани. " Деятелността по актуалното дело на Иван е осъществена в условно-изпитателния период на осъждането за същия по тип закононарушение, макар което продължава да прави действия срещу собствеността. Изложеното характеризира обвинения като персона със повишена степен на социална заплаха, склонна към осъществяване на сходни закононарушения ", споделя в претекстовете си съда. Опасността двамата обвинени да извършат закононарушение се обуславя и от приложената по делото докладна бележка, съгласно която двамата са създали цялостни признания и са описали в детайли механизма на осъществени от тях обири на териториите на Бургас, Асеновград и Пловдив от началото на януари тази година. Тези данни за правосъдната инстанция демонстрират, че в случай че има опция да се придвижват свободно, съществува сериозна заплаха Теодор  и Иван да извършат закононарушение. Теодор е незает, което събитие също би стимулирало вероятно осъществяване на закононарушение от негова страна.

Двамата обвинени обитават на разнообразни адреси в Асеновград, Пловдив, като в Бургас са обитавали на хотел. Изложеното сочи, че съществува заплаха да се укрият, което събитие несъмнено би осуетило естественото осъществяване и сполучливо привършване на наказателното произвеждане.

Районен съд – Бургас счете, че във връзка с малолетния обвинен Иван са налице предпоставките за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, защото казусът е извънреден поради гореупоменатите условия за повишена социална заплаха на дееца.

Определението на Районен съд – Бургас предстои на обжалване или митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР