Теодор Бачев беше избран за капитан на националния отбор на

...
Теодор Бачев беше избран за капитан на националния отбор на
Коментари Харесай

Теодор Бачев е новият капитан на България за Купа Дейвис

Теодор Бачев беше определен за капитан на националния тим на България по тенис за мъже за Купа "Дейвис ". Той заменя на поста Тодор Енев, а негов асистент ще бъде Валентин Димов. България посреща Мексико на 5 и 6 март в зала "София " в мач от Световна група II шампионата за на купа "Дейвис ".

Теодор Бачев е роден на 7 април 1963 година в София. Като играч e дълготраен национал на България и участник в Купа "Дейвис ". Шампион от Държавни шампионати във всички възрастови групи при юношите от 12 до 18 години.

През 1979 година е четвърти на отборното Европейско състезание за юноши до 16 години. Участник на Игрите на благосклонност в Москва през 1984 година. Капитан на България за Фед Къп през 1996 година. Първи и дълготраен треньор на сестра си Любомира Бачева - някогашна номер 68 в международната класация на сингъл и номер 53 на двойки при дамите, европейска шампионка за девойки до 14 и 16 години. Треньор на деца първенци във всички възрастови групи.

В треньорската си кариера прекарва дълги години в Германия. Европейски първенец за ветерани на двойки (мъже и смесени). Притежава най-високия треньорски лиценз към БФТ. Син е на рекордьорката по трофеи в България Мария Чакърова-Бачева.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР