Тениска на Диего Марадона, с която е играл на победния

...
Тениска на Диего Марадона, с която е играл на победния
Коментари Харесай

Бивш селекционер на България дари на Аржентина култова фланелка на Марадона

Тениска на Диего Марадона, с която е играл на победния край от Световното състезание през 1986-та в Мексико, още веднъж е в аржентински ръце и то с помощта на някогашния селекционер на българския народен тим Лотар Матеус.

Именно германецът, който е трябвало да пази дон Диего, си е сменил фланелката с него на полувремето във финалния конфликт, който в последна сметка е извоюван от Аржентина с 3:2 след трагични обрати – от 2:0 през 2:2.

Реликвата е показана в нов футболен музей в испанската столица, а по-късно отива в Аржентина през посолството на страната в Мадрид.

“Винаги е било голяма чест да играя против него. Като футболист, и като човек, постоянно е било изключително значимо да изляза на терена против него. И постоянно ще остане в нашите сърца ”, сподели за Марадона някогашният немски национал.

Матеус също по този начин е разменил екипа с Марадона и след финала на Мондиал 1990 в Италия, когато Германия взима реванш и печели с 1:0 против Аржентина. Той прибавя, че тази тениска е в музей на футбола в Германия.

Фланелката на Марадона от четвъртфинала против Англия на Световното състезание през 1986-а година, когато той бележи скандалния гол с Божията ръка, беше продадена за повече от 9 милиона $ на онлайн-търг през май в „ Сотбис “.

Това е и най-високата цена в историята на спортните реликви, която е платена за един продукт.

Матеус беше награден с почетен плакет от аржентинското посолство в Мадрид в символ на благодарност за кариерата му на футболист и цената на триумфите му.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР