Тенисистката Медисън Бренгъл е завела дело срещу WTA и ITF

...
Тенисистката Медисън Бренгъл е завела дело срещу WTA и ITF
Коментари Харесай

Американска тенисистка съди световните организации заради допинг тестовете с игли


Тенисистката Медисън Бренгъл е завела дело против WTA и ITF за неимуществени вреди и " физичски и прочувствени последствия ". Американката твърди, че те са породени от антидопинговите кръвни проби, които се взимат посредством игла във вената.

" Тя не оспорва, че би трябвало да има антидопингова стратегия. Не оспорва, че играчите би трябвало да бъдат налични за осъществяване на проби. Но смята, че това би трябвало да се случва по подобаващ метод ", твърди юристът на международната №83 Питър Гинсбърг.

" Тестовете би трябвало да се правят по метод, който регистрира ползите освен на тези, които управляват тениса, само че и на тези, които го практикуват. Това е система, тотално доминирана от управляващите, без никакво присъединяване или взимане поради на мнението на играчите ", прибавя юристът на американката.

В делото се показва още, че обвинените публични лица от ITF, WTA и шведската компания, която управлява кръвните проби, са знаели и са пренебрегнали обстоятелството, че Бренгъл " страда от рядко здравно диагностицирано физическо положение, което води до краткотрайни и непрекъснати физически пострадвания, прочувствена контузия и болежка и премеждия от слагането на игла във вената ѝ ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР