Тенисистите ще трябва да внимават много повече за поведението си

...
Тенисистите ще трябва да внимават много повече за поведението си
Коментари Харесай

Гауденци: ATP ще налага по-сурови санкции за неспортсменско поведение


Тенисистите ще би трябвало да внимават доста повече за държанието си на корта, защото оттук насетне глобите при неподобаващо държание ще бъдат доста по-строги, в сравнение с до момента. Това съобщи президентът на ATP Андреа Гауденци в изявление за Eurosport. Той разкри, че играчите и треньорите към този момент са били известени за измененията в критериите при разглеждането на сходни случаи.

Тази мярка идва след два гръмки абсурда в мъжкия тур от началото на сезона. На шампионата в Акапулко Александър Зверев на няколко пъти удари стола на съдията с ракетата си, след което насочи обиди и закани към рефера. Няколко седмици по-късно, по време на Мастърс шампионата в Маями, Ник Кирьос влезе в остро спречкване със съдията Карлос Бернардес и счупи ракетата си, като след шампионата му бе наложена санкция в размер на 35 хиляди $.

„Считано от през днешния ден дисциплинарнат комисия на ATP ще подхваща по-строги ограничения при разглеждането на случаи, при които състезател показва неподобаващо държание на корта. Освен това ще преразгледаме поведенческите критерии, както и самата процедура на разглеждането на тези случаи, с цел да сме сигурни, че глобите ще бъдат допустимо най-справедливи, изключително за тежки нарушавания или за неведнъж осъществени такива“ – съобщи Гауденци.

След случая в Акапулко Зверев бе осъден с санкция и лишаване на всички пари и точки, извоювани в шампионата, като също така ще се намира в пробация до 23 февруари 2022 година Ако извърши ново нарушаване преди тази дата, германецът ще бъде отхвърлен от шампионатите на ATP за интервал от 8 седмици. След случилото се част от звездите на Тура, измежду които и Рафаел Надал, показаха мнението, че са нужни по-сериозни наказания за сходни прегрешения.

„Всички ние би трябвало да пазим репутацията и престижа на нашия спорт. През първите три месеца от сегашния сезон станахме очевидци на наобичайно висок брой прояви на неспортсменско държание. Подобни произшествия опетняват нашия спорт. Такива прояви въздействат негативно на всички ни, като най-важното в тази ситуация е, че изпращат неприятно обръщение на почитателите, изключително на подрастващите“ – сподели още Гауденци.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР