Тенисистите от Русия и Беларус по всяка вероятност отново ще

...
Тенисистите от Русия и Беларус по всяка вероятност отново ще
Коментари Харесай

Уимбълдън може отново да позволи участието на тенисисти от Русия и Беларус през 2023 г.

Тенисистите от Русия и Беларус по всяка възможност още веднъж ще получат право да вземат участие на Уимбълдън през 2023 година, написа вестник " Таймс ".

Според английското издание локалната тенис федерация LTA е била застрашена с изключване от структурите на Асоциацията на експертите тенисисти ATР поради решението си да не допусне до присъединяване на тазгодишния Уимбълдън състезателите от Русия и Беларус.

Преди няколко дни от АТР даже глобиха LTA за това решение с 820 000 паунда.

Припомняме ви, че английската тенис федерация взе решение да спре от присъединяване на Уимбълдън играчите от Русия и Беларус поради присъединяване на тези две страни във войната в Украйна.

По подигравка на ориста обаче шампионка при дамите стана Елена Рибакина, която е родена и живее в Москва, само че през 2018 година смени националността си и стартира да играе за Казахстан.

За разлика от уредниците на Уимбълдън, мъжката и женската тенис асоциации ATP и WTA позволиха на съветските и белоруските тенисисти да вземат участие в техните съревнования през 2022 година, само че с изискването да се състезават под безпристрастен байрак.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР