Тенисистите, които са поставени под 14-дневен строг локдаун в Мелбърн,

...
Тенисистите, които са поставени под 14-дневен строг локдаун в Мелбърн,
Коментари Харесай

Бившият треньор на Григор иска преференции за играчите под строга карантина

Тенисистите, които са сложени под 14-дневен непоколебим локдаун в Мелбърн, би трябвало да получат някакви преференции. Това съобщи пред " Ройтерс " треньорът на Стан Вавринка Даниел Валверду.

Заради ковид над 70 играчи са заключени в стаите си и нямат опция да упражняват пълноценно преди Откритото състезание на Австралия, което ще се организира от 8 до 21 февруари. Останалите играчи, които са имали шанса да не пътуват в аероплан със инфектирани от COVID-19, имат право да упражняват по 5 часа дневно, което съгласно Валверду слага двете групи в неравностойно състояние.

" Всичко, което можем да създадем, е да смекчим събитията, защото няма по какъв начин тези две групи да бъдат поствени при изцяло равни начала ", сподели Валверду, който е някогашен треньор на Григор Димитров.

" Щом излязат от карантината, тези тенисисти ще имат най-много ден или два, преди да играят първите си мачове. Мисля, че уредниците могат да им обезпечат най-малко един спомагателен ден при правенето на програмата. Мисля, че това е почтено и се надявам тенис средите да поддържат това предложение ", съобщи 34-годишният венецуелец.

" Програмата, опция за спомагателни занимания, по-дълги тренировки - това са все неща, върху които може да се намерения. Избягването на мачове в най-горещото време от деня също е някаква алтернатива ", добави треньорът, който не е в групата на тези под тежка карантина и може да тренира с Вавринка по 5 часа на ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР