Тенисистът Григор Димитров стана Спортист на България“ за 2017 г.

...
Тенисистът Григор Димитров стана Спортист на България“ за 2017 г.
Коментари Харесай

Григор Димитров е Спортист на България

Тенисистът Григор Димитров стана „ Спортист на България “ за 2017 г . Той беше отличен дружно със своя персонален треньор Дани Валверду на годишната гала по награждаването на най-хубавите спортисти и треньори на България за миналата 2017 година – „ Нощта на първенците “. 

В категорията „ Отбор на България “ паричната награда от 50 хиляди лeвa получиха девойките от националния отбор по художествена гимнастика. Със същата сума беше наградена и тяхната треньорка – Весела Димитрова, която стана „ Треньор на България “ за 2017 година.

В категорията „ Спортист с увреждания на България “ с 10 хиляди лeвa беше награден Ружди Ружди, а неговият персонален треньор Радостин Тодоров получи чек за 5 хиляди лeвa.

На церемонията бяха дадени парични награди и за млади спортисти на възраст до 14, 18 и 23 години и техните треньори. Младият първенец по таекуон-до Александър Джорджев и неговият треньор получиха по 5 хиляди лeвa. В категорията „ Млад състезател на България до 18 години “ олимпийският първенец по плуване Антъни Иванов взе парична награда от 10 хил. лв., а треньорът му – 5 хиляди лв.. „ Млад състезател на България до 23 години “ за следващ път стана Даниел Асенов, който получи чек за 10 хил. лв., а неговият треньор – чек за 5 хиляди лв..

На церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетния медал „ Венец на спечелилия “ на шест значими персони с безспорни достижения и принос за развиването на българския спорт. За своите юбилеи и кръгли годишнини през 2017 година с почетен знак „ Венец на спечелилия “ бяха наградени една от легендите на футбола в България – Христо Бонев – Зума, най-голямата звезда на българския кану-каяк Николай Бухалов, магическият халф – Йордан Лечков, скиорът на века – Иван Лебанов, именитият първенец по битка – Петър Киров, както и неповторимият планинар – Методи Савов!

„ С наслада и благодарност посрещаме всеки реализиран триумф, всеки извоюван орден за България. Защото знаем какъв брой старания, воля и кураж стоят зад всяка купа и всяко съревнование. Благодарни сме на всички наши спортисти, треньори и техните екипи, които със своята активност съхраняват спорта и популяризират българския дух и мощ по света. Всички те са герои. И тази гала е един от методите, посредством който желаеме да им покажем нашата благодарност, само че и да насърчим всички наши спортисти за още повече триумфи. Искам особено да благодаря, че всеки един от нас, всеки един участник в игрите на СПОРТ ТОТО, дава своя значим принос за развиването на спорта и по този начин подкрепя прославянето на името на страната ни “, сподели на церемонията господин Дамян Дамянов, изпълнителен шеф на Български състезателен тотализатор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР