Тенисист номер едно в света Новак Джокович, , може да

...
Тенисист номер едно в света Новак Джокович, , може да
Коментари Харесай

Испанският премиер: Джокович трябва да спазва здравните правила, за да влезе в страната

Тенисист номер едно в света Новак Джокович,, може да влезе на територията на Кралство Испания единствено, в случай че се преценява със здравните правила на страната.

Това съобщи на конференция министър-председателят на иберийската страна Педро Санчес, представен от CNN.

" Всеки състезател, който желае да се състезава в страната ни би трябвало да се преценява с разпоредбите на Испания ", отговори Санчес на въпрос по тематиката по време на взаимната си конференция в Мадрид с новия немски канцлер Олаф Шолц, който е на аудиенция там. " Трябва да се съобразяваме с разпоредбите без значение от това, кои сме ", разяснява на собствен ред Шолц.
 Премиерът на Австралия: Тригодишната възбрана на Джокович може да завърши по-рано
Премиерът на Австралия: Тригодишната възбрана на Джокович може да завърши по-рано

Тенисистът беше депортиран от страната в неделя

Следващият огромен тенис шампионат, който се организира в Испания, е Мадрид Оупън, който стартира в края на април. Същевременно пък самият Джокович има имение в курорта Марбейа, където фамилията му прекарва множеството от времето си. Именно визитата му там в края на декември провокира разнопосочни реакции в Австралия, защото в декларацията му за влизане в страната не бе упомената сходна аудиенция. В следствие в интернет обаче изтече видео, показващо Джокович да тренира в Марбейа.

В рамките на въпросната конференция испанският министър председател също по този начин за следващ път прикани за сериозен метод към имунизацията , написа още CNN. Към момента страната има едно най-високите равнища на имунизирано население в Европа.

Въпреки думите на Санчес обаче, надали, най-малко все още, ще има проблем сръбският тенесист да влезе в Испания. Там, за разлика от някои други западни страни, към момента се признава и отрицателен резултат от PCR тест , както и уверение за преболедуване или имунизация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР