Тенисът категорично изпревари футбола по сигнали за уговорени срещи. През

...
Тенисът категорично изпревари футбола по сигнали за уговорени срещи. През
Коментари Харесай

Министър Кралев: Тенисът вече бие футбола по сигнали за уговорени срещи

Тенисът изрично изпревари футбола по сигнали за уговорени срещи. През предходната година в Европа има подадени 160 сигнала за тенис срещи и 46 за футболни мачове. Това сподели във Варна министърът на спорта Красен Кралев преди старта на първата интернационална среща на Експертна група “Почтеност” към Европейска комисия, на която той е алегоричен хазаин.

Според Кралев, който е член на УС на Световната антидопингова организация WADA, не по-малка операция от авансово уговорените срещи е използването на допинг. “Но при него имаме съответно средство за уличаване като медицинския тест, до момента в който при уреждането на мачове процесът на доказване е доста по-труден ”, разяснява министърът.

Той изрази вяра, че след срещата във Варна ще могат да се разработят техники за по-добро съдействие сред другите институции, които има касателство към казуса. Според него букмейкърските къщи могат също да подават сигнали постфакум, до момента в който една от концепциите на тази среща е да има по-силна предварителна защита, с цел да не се позволяват такива нарушавания.

В срещата на “Почтеност” към Европейска комисия вземат участие с изключение на представители на държавните управления на страните -членки, по този начин също и представители на интернационалните институции, работещи в областта на честността в спорта-Интерпол, Европол, Организация на обединените нации, Спортрадар.

По отношение на проблемите с футболното безчинство спортният министър уточни, че за идващото дерби на стадион”Васил Левски” ще бъдат инсталирани камери, само че това не е решение. Както и мачовете да се играят пред празни игрища, тъй като по този начин наказваме почтените фенове.”Трябват нови правила. Докато се одобри нов закон обаче, ще мине половин или една година и то при добра и експедитивна работа. Но преди този момент имаме задача да предложим незабавно промени в настоящия закон за по-ефективна битка с футболното безчинство. Трябва да се търси самостоятелна отговорност против тези, които тероризират всички фенове. В агитките знаете, че има хора, които от самото начало стоят с тил към терена, не гледат срещите, а предизвикат останалите”, сподели Кралев.

Той заяви още, че се водят договаряния в напреднала фаза да има у нас кръг на европейския рали шампионат. Подготвя се предприемчив комитет с представители на Варна, община Несебър и курорт Албена. Ако това стане, ралито ще бъде отразявано непосредствено и това ще бъде един плюс за туризма в тези дестинации, сподели министърът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР