Тенисът е много изискващ спорт и ако не си отдаден

...
Тенисът е много изискващ спорт и ако не си отдаден
Коментари Харесай

Алекс Лазаров: Трудно се изгражда кариера в тениса, но има начин да си успешен

Тенисът е доста изискващ спорт и в случай че не си предан на 100%, няма да по какъв начин да бъдеш сполучлив. Не съм имал доста другари, с които да играя и да се виждам, само че не скърбя за избора си. Това споделя четвъртата ракета на България Алекс Лазаров в предаването „ Смарт час “ по Bloomberg TV.

„ Трудно се построява кариера в тениса, всеки фактор отвън корта оказва въздействие на работата, в това число психическата настройка и прочувственото положение “, споделя Лазаров.

Когато е на 12, резултатите стартират да се виждат и взима безапелационното решение да се посвети още по-сериозно на спорта.

Според Лазаров няма формула за триумф, а всичко се свежда до сериозна работа и професионализъм.

Тенисистът отхвърля обучение в Харвардския университет, в името на това да бъде професионален играч.

„ Професионалната ми кариера щеше да завърши сега, в който подпиша с тях да играя за техния академични тим за няколко години. Но в този спорт би трябвало до към 24 години да си се потвърдил като тенисист в международната класация, тъй като по-късно става все по-трудно “, изяснява решението си Лазаров.

Роден е в Маями, а детството му минава в доста пътувания с родителите му, които най-после се връщат в България. Тренира от дребен, което по думите му го е предиздвикало да порасне по-бързо.

Средно към 5 часа от всекидневието му минава във физически тренировки и на корта.

„ Заради Covid-19 като цяло шампионатите са доста лимитирани. За съпоставяне мога да кажа, че предходната година по това време имаше към 10 шампионата в границите на седмица, а в този момент има единствено два “.

Алекс Лазаров показа и за тежкия миг, който е изживял, когато ден преди шампионата Sofia Open предходната година, се разболява от ковид.

„ Този шампионат е доста специфичен за мен, там играх най-хубавия си тенис през годините. Цяла година се подготвях за този душевен и тъкмо преди шампионата се разболях, което беше сериозен удар под кръста. Този миг за мен беше душевен тест и ме научи да не се акордирам отрицателно към обстановки, които са отвън моя надзор “, разяснява тенисистът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР