Тенисът е един от спортовете с най-сериозни традиции и промените

...
Тенисът е един от спортовете с най-сериозни традиции и промените
Коментари Харесай

Кучето робот Yellow: Каква е поредната иновация в света на тениса?

Тенисът е един от спортовете с най-сериозни обичаи и измененията са съвсем тематика табу за него. Все отново технологиите от ден на ден навлизат в света на нашата обичана игра. Вече огромна част от шампионатите употребяват електронна система, която се явява сурогат на съдиите на линиите и цели да се избегне допускането на грешки при отсъжданията. Изглежда обаче нововъведенията надалеч няма да спрат дотук, съдейки по видяното на почналата през вчерашния ден конкуренция в Мадрид, където машина ще е един от основните отговорници за защитата на събитието.

Става дума за кучето робот " Yellow ", което ще има за цел да увеличи сигурността на предстоящите близо 300 хиляди фенове в хода на седмицата. Роботът ще работи дружно с екип от 200 редови охранители и е програмиран по подобен метод, че да алармира за всяка евентуално рискова обстановка. Това е допустимо благодарение на платформата " GenzAI ", която ръководи изкуствения разсъдък. " Yellow " е екипиран със специфична 5G технология, като тя има свойството да се задейства при непредвидени условия и незабавно би известила всички публични лица за привидно рискова обстановка.

Кучето робот може да открива подозрителни детайли, да ги разпознава и да генерира предизвестие въз основа на способността му да проучва видеоклипове. То има температурни датчици, които предизвестяват за пожари или рискови газове. Машината ще се употребява както за конкуренцията на сингъл, по този начин и за тази на двойки. Освен това " Yellow " ще съпровожда играчите към техните тренировки и мачове.

Директорът на събитието пък не скри задоволството си от тази нова мярка за сигурност, споделяйки по какъв начин тя съвършено дефинира софтуерния и новаторски темперамент, който е част от ДНК-то на Mutua Madrid Open.

Източник: Mutua Madrid Open

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР