Тенисът е дал много на Феликс Оже-Алиасим, най-вече през 2022

...
Тенисът е дал много на Феликс Оже-Алиасим, най-вече през 2022
Коментари Харесай

Оже-Алиасим и неговото любовно писмо до тениса


Тенисът е дал доста на Феликс Оже-Алиасим, най-много през 2022 година Канадецът завоюва четири ATP трофеи, изкачи се до №6 в международната класация и бе водещата фигура в националния тим за триумфите на ATP Cup и Купа „ Дейвис “. Неговото пътешестване в света на тениса стартира на 3-годишна възраст, когато за пръв път стъпва на корт.

Роденият в Монреал състезател снима прочувствено видео за YouTube канала на ATP, озаглавено „ Любовно писмо до тениса “. В него той споделя по какъв начин се е зародила пристрастеността му към спорта, кое го крепи в сложните моменти и по какъв метод тенисът го е оформил като персона.

„ Скъпи тенис! Спомням си деня, в който се запознахме. Бях на три или четири години. Беше обич от пръв взор. Помня, че държах ракета и вървях към корта, тъй че първата ни среща беше също толкоз приятна, колкото са тези в този момент. Спомням си и първия си мач в Квебек, когато бях на 6 години. Това беше първият ми същински мач, с конкурент и арбитър. Беше в действителност особено “ – връща се обратно в спомените си Оже-Алиасим.

Канадецът сигурно е измежду хората в Тура, които знаят най-вече за възходите и паденията. Той загуби цели осем финала, преди да завоюва дебютната си ATP купа на шампионата в Ротердам преди година.

„ Понякога е мъчно да те обичам. Във връзката ни постоянно се съчетават обич и ненавист. Предизвикваш ме по този начин, както предизвикваш всички останали играчи да се стремят да бъдат по-добри и да се научат да одобряват загубите. Имал съм доста хубави преживявания на корта, само че мисля, че купата в Ротердам бе моментът, в който всичко се подреди “.

Полуфиналистът от US Open 2021 разкри и по какъв метод тенисът е оказал въздействие върху неговото личностно развиване.

„ Ти ми даде голям брой разнообразни неща. Научи ме на доста за непреходните полезности като непримиримост, резистентност и способността да одобрявам всичко, което ми се случва. Също по този начин и удоволствието от съревнованието. Удоволствието да поглеждаш надълбоко в себе си и да намираш нови способи да се усъвършенстваш. Всички тези уроци самичък доста скъпи. Чувствам, че от ден на ден пораствам като персона и значително това се дължи на теб “.

Утре Оже-Алиасим ще играе с Даниил Медведев на полуфинала на ATP 250 шампионата в Доха, откакто довечера победи Алехандро Давидович Фокина с 6-4, 7-6(5).

Цялото видео можете да видите ТУК:
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: идната купа на Григор, филми и книги за тенис
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР