Тенис звездата Новак Джокович направи днес изявление, в което подробно

...
Тенис звездата Новак Джокович направи днес изявление, в което подробно
Коментари Харесай

Джокович обясни защо не е спазвал мерки в Сърбия |

Тенис звездата Новак Джокович направи през днешния ден изказване, в което в детайли изясни за какво не е бил в изолираност, откакто е дал позитивна проба за КОВИД-19 през декември, и сподели, че сътрудникът му е позволил неточност при попълване на декларацията му за пътешестване за Австралия, съобщи Ройтерс.

Джокович направи изказването в миг, когато австралийският имиграционен министър Алекс Хоук обмисля дали да анулира визата му преди Откритото състезание на Австралия, което стартира на 17 януари, поради несъгласия, свързани с това дали тенисист номер едно в света е имал право да бъде освободен по медицински аргументи от важащите в страната условия за имунизация против КОВИД-19.

" Искам да подчертая, че съм полагал съществени старания, с цел да подсигурявам сигурността на всички, и да съблюдавам отговорностите за тестване ", съобщи Джокович в своя профил в Инстаграм. Той разкрива, че си бил направил два антигенни теста, които били негативни, до момента в който чакал резултатите от направения на 16 декември PCR тест, който се оказал позитивен. След това той се бил самоизолирал, като преди този момент дал изявление за френско спортно издание, само че спазвал ограниченията.

По мотив въпросите към неговата декларация за пътешестване за Австралия, в която е трябвало да уточни дали е пътувал в границите на 14 дни преди идването си в страната, той сподели, че сътрудникът му без да желае е отбелязал неправилно квадратче във формуляра.

" Що се отнася до моята декларация за пътешестване, тя беше подадена от моя поддържащ екип от мое име, както споделих на имиграционните чиновници при идването си, а моят сътрудник откровено се извинява за административната неточност, при която е отбелязал неправилното квадратче за предходно мое пътешестване, преди да дойда в Австралия ", съобщи Джокович.

Канцеларията на Хоук сподели, че юристите на тенисиста са дали още много информация по отношение на неговата виза, а това ще окаже въздействие върху времето, належащо за взимане на решение от министъра дали да анулира визата.

Според законите в Сърбия при неспазване на ограниченията и подправяне на резултати от проби виновникът е застрашен с до 3 години затвор. Много малко евентуално е Новак да бъде осъден в родината си, където е със статут на народен воин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР