Тенис Сандгрен (САЩ) се класира за втори път на четвъртфиналите

...
Тенис Сандгрен (САЩ) се класира за втори път на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Две години по-късно Тенис Сандгрен отново е на 1/4-финал в Мелбърн

Тенис Сандгрен (САЩ) се класира за повторно на четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис. Сандгрен, който заема 100-ото място в международната класация сега, пласира 21 аса и отстрани поставения под номер 12 Фабио Фонини (Италия) със 7:6 (5), 7:5, 6:7 (2), 6:4 след съвсем три часа и половина игра и още веднъж е измежду осемте най-хубави в Мелбърн след 2018 година.

Just waiting for a mate...@fabiofogna | #AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/MOZGCBbceh
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 26, 2020 Американецът отрази пет благоприятни условия за пробив в първата част, който стигна до тайбрек. В него Фонини загуби първите четири разигравания, само че изравни за 5:5, след което направи две непредизвикани неточности и сдаде сета. Това вбеси италианеца, който загуби идващите 13 точки, в това число и наказателна точка поради бавене на времето и спор със съдията на стола.
Сангрен дръпна с 4:0 в резултата и по всичко изглеждаше, че ще завоюва елементарно, само че Фонини още веднъж откри играта си и с пет следващи гейма обърна нещата в своя изгода - 5:4. Американецът още веднъж съумя да пробие за 6:5 и по-късно затвори сета при личен сервис.

One. Set. Away.@TennysSandgren regroups to take the second set 7-5 against the World No.12.

Will we see another Fognini five-set epic?#AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/yZ8ZHtHHR4
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 26, 2020 Сандгрен дръпна с брейк за 2:1 и в третата част, само че изиска медицински таймаут поради проблем с лявото коляно. При подновяването на играта Фонини върна пробива, след което се стигна до тайбрек, в който италианецът доминираше. Четвъртият сет вървеше с доминация на сервиращите, само че американецът се възползва и осъществя първата опция за пробив в десетия гейм, а с това си обезпечи и успеха.

Така на четвъртфиналите той чака спечелилия от срещата сред шесткратния първенец Роджър Федерер (Швейцария) и Мартон Фучович (Унгария).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР